2024.09.24., kedd - Gellért, Mercédesz napja
facebook
Keresés
Második helyen végzett a Zalakerámia ZTE KK a Mogyorósy Szilárd Emléktornán

Második helyen végzett a Zalakerámia ZTE KK a Mogyorósy Szilárd Emléktornán

2024. szeptember 22., 09:40
Egy héten belül másodszor találkozott felkészülési mérkőzésen a Zalakerámia ZTE KK és az Egis Körmend. Ezúttal a mérkőzés helyszíne a vasi kisváros volt, ahol a XVIII. Mogyorósy Szilárd Emléktornát rendezték.

A torna döntője kiélezett küzdelmet hozott, de sajnos most sem sikerült legyőznie a ZTE-nek a szomszédvári riválist.  

Egis Körmend- Zalakerámia ZTE KK 91-88 (28-20, 12-26, 25-26, 26-16)

Körmend, Mogyorósy Szilárd Emléktorna döntő

Egis Körmend: Williams 11, Kiss 5/3, Kountz 16, Pipiras 24/21, Vuckovic 14, csere: Durázi 8, Gáspár 2, Doktor 6/6, Ferencz 5/3, edző: Forray Gábor

Zalakerámia ZTE KK: Garrett 18/6, Takács Ma.6, Szalay, Bigelow 30/12, Tóth 13, csere: Takács Mi. 3/3, Brown 13/3, Le Day, Sitku 5/3, edző: Matthias Zollner

Az Oberwart elleni összecsapáshoz hasonlóan most sem kezdett jól a vendégcsapat, a Körmend pedig megbüntette a hibáikat. Támadásban nem játszottak csapatként, a játékosaik egyedül próbálták megoldani a helyzeteket. Az első negyed egyértelműen a hazaiaké volt (28-20). A második negyedben egy másik arcát mutatta meg a ZTE KK. Ahogy telt az idő, egyre inkább csapatként játszottak. Jól járt a labda, jó helyzeteik voltak, jól védekeztek. Amellett nyilván, hogy a büntetők ebben az időszakban sem mentek, de simán vezettek lepattanózásban és a félidőben is (40-46).

Mindkét csapat lendületesen kezdte a második félidőt, felváltva potyogtak a kosarak. A ZTE KK támadásban jól járatta a labdát és látványos akciókat vezettek. Küzdős, hajtós volt a játék és a hangulat is már a bajnokikat idézte. A negyedben végig őrizte az előnyét a ZTE (65-72). A záró játékrészben megint előjöttek a hibák, ami a fáradtság számlájára is írhatóak. A mérkőzés hajrájában nem igazán ültek a zalai támadások és védekezésben is egyszer-kétszer lemaradtak és sok támadó lepattanót adtak ellenfelünknek. A végjátékban fordított a Körmend. Megvoltak a lehetőségei a ZTE-nek, hogy megnyerjék a mérkőzést, de nem jó döntéseket hoztak és ez a hazaiak malmára hajtotta a vizet. A Mogyorósy Emléktornát így a Körmend nyerte, a második helyen pedig a Zalakerámia ZTE KK végzett.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István