2024.09.24., kedd - Gellért, Mercédesz napja
facebook
Keresés
Hazai pályán nyert a ZTE FC

Hazai pályán nyert a ZTE FC

2024. szeptember 22., 09:30
Háromhetes szünet után hazai pályán folytatta a bajnoki szereplést az NB I-ben a ZTE FC együttese. Az ellenfél a Kecskeméti TE csapata volt.

ZTE FC–Kecskeméti TE 2–1 (1–1)

Zalagerszeg, ZTE Aréna, 2567 néző. JV: Zierkelbach

ZTE FC: Gundel-Takács - Szendrei, Evangelou, Várkonyi, Csóka Dá., Mim (Safronov) - Sajbán (Ipalibo), Sankovic, Kiss B. (Bakti)- Dénes Cs. (Németh D.), Fucak (Spoljaric). edző: Márton Gábor.

Kecskeméti TE: Varga B. - Rjaskó, Belényesi, Katona L. - Májer (Nagy K.), Vágó (Vattai), Nikitscher, Bocskay (Montiel), Zeke (Kotula) - Katona B., Lukács (Pálinkás). edző: Szabó István.

Gólszerzők: Sajbán, Csóka , ill. Lukács

Az első percekben a vendégek játszottak veszélyesebben. Előbb Bocskay lött nem sokkal a zalai kapu mellé, majd  Gundel-Takácsnak kellett hatalmasat védenie egy vendég fejesnél. A 22. percben Dénes indította a bal szélen Evangelout, aki éles szögből lőtt, de Varga ezt még hárítani tudta, a kipattanóra érkező Sajbán viszont már a kapuba továbbította a labdát. A 150. NB I-es mérkőzésén játszó támadó góljával vezetett a ZTE (1-0). Tíz perc elteltével Lukács találatával egyenlített a KTE (1-1). A félidő hajrájában veszélyesebben játszott a vendégcsapat, de újabb gól nem született.

A nagyszünet után mindkét együttes a biztonságra törekedett, kevés kockázatot vállaltak. A 68. percben megszerezte a vezetést a ZTE, Bakti egy szabadrúgást ívelt a kapu elé, a rövid saroknál érkező Csóka Dániel közelről a kapuba lőtt (2-1). A védő hosszú sérülés után tért vissza a csapatba. Hamar egyenlíthetett volna a Kecskemét, de Katona lövését a kapufa mentette meg a góltól. A hajrában több helyzete volt a hazaiaknak, de újabb gól nem született, így maradt a ZTE győzelem.

Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, nem most játszottunk a legjobban, érdekes mód mégis sikerült nyernünk. Nyilván ez a csapat érdemeiből semmit sem von le. Megharcoltak érte, szó szerint. Voltak jó dolgaink, le is zárhattuk volna a meccset, ez nem sikerült, de az elmúlt hetek bajnoki történései után örülünk, hogy sikerült nyerni

- nyilatkozta a mérkőzés után Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZTE FC/Facebook