2024.09.19., csütörtök - Vilhelmina napja
facebook
Keresés
Nagy Napsugár világbajnoki bronzérmet szerzett a nyíltvízi junior világbajnokságon

Nagy Napsugár világbajnoki bronzérmet szerzett a nyíltvízi junior világbajnokságon

2024. szeptember 07., 08:59
A júliusi, bécsi Európa-bajnokság után a magyar korosztályos nyíltvízi válogatott már az olaszországi Algheróban szerepel a vasárnapig tartó junior világbajnokságon.

A viadal második, pénteki napján a Zalaco ZÚK versenyzőjéért, Nagy Napsugárért izgulhattunk, aki a 16-17 évesek között ugrott vízbe a 7,5 km-es versenyben. 

A tavalyi és az idei Eb után immár a vb-n is dobogóra felállhatott Nagy Napsugár. Sokáig haladt együtt az élmezőny, a hajrában az amerikai Weinstein és a spanyol Martinez lépett el nem sokkal a többiektől, Napsugárnak egy-egy amerikai és japán riválissal kellett meccselnie a bronzért, de ebből ő jött ki jobban, és végül 1.1 másodperccel ért előbb a panelhoz, mint Collins és Kajimoto így bronzérem lett a jutalma. 

Algheróban egyébként jön egy újítás, ami miatt egy nappal tovább tart a viadal: a hagyományos 5-7.5-10km-es egyéni távok és a két korosztályos váltó mellett beiktattak egy 3-3km-es sprintfutamot is, melynek keretében 1500, 1000 és 500 méteren úsznak a versenyzők, és a mezőny mindig feleződik, és aki az utolsó 500-on beér elsőnek, az lesz a világbajnok. Hogy ebben az új számban kik indulnak, azt a helyszínen döntik el a szakvezetők, egyelőre a korosztályos besorolás van meg – csütörtökön kezdés a 10 km-es számokkal – olvasható a Magyar Úszó Szövetség tudósításában.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Zalaco-ZÚK

# Kapcsolódó galériák