2024.09.19., csütörtök - Vilhelmina napja
facebook
Keresés
Éppen Zalaegerszegre tartott Betlehem Dávid, amikor mentőt kellett hívnia magára

Éppen Zalaegerszegre tartott Betlehem Dávid, amikor mentőt kellett hívnia magára

2024. augusztus 16., 10:53
Szerencsére már minden rendben van, ám az elmúlt napokban Fábián Bettina és Betlehem Dávid élete nem csak a felhőtlen örömről és a pihenésről szólt: az olimpia után mind a ketten infúziós kezelésre szorultak a Szajna „tisztasága” miatt…

Az üzenet így szólt: „Jól vagyok, nyugi!”     

Ez az a mondat, amelyből az ember rögtön tudja, baj történt, s persze sok mindent érez és gondol, de nyugodtságot a legkevésbé…

Fábián Bettina is így volt ezzel, mikor kedvese, az olimpiai bronzérmes nyílt vízi úszó, Betlehem Dávid üzenetét olvasta – útban haza, vagyis Szeged felé.

Betlehem Dávid zalaegerszegi, ő éppen oda autózott, amikor egyszer csak félreállt, mert úgy érezte, jobb, ha mentőt hív – értesült a Nemzeti Sport. 

A két fiatal múlt héten teljesítette a Szajnában előírt penzumot: Fábián Bettina az ötödik helyen végzett, másnap Betlehem Dávid odaért a harmadik helyre.

Aztán péntekről szombatra virradó éjszaka Bettina kórházba került.

 Először a kedélyállapotom romlott, majd jött a hányás, ez csillapíthatatlan volt, ezért is kerültem kórházba, hiszen semmi, így a gyógyszer sem maradt meg bennem

 – mesélte az FTC 19 éves úszója.

Ezzel párhuzamosan lázas is lettem, azt sem nagyon sikerült lejjebb vinni. Az infúziónak hála valamivel jobban lettem, az orvosok úgy vélték, hazarepülhetek, és én is így éreztem.   

A repülőn azonban minden rosszabbra fordult, Bettina állapota romlott, így aztán olimpiai ötödikünk tolókocsin hagyta el a Liszt Ferenc repülőteret. 

 Az ájulás szélén álltam, nem is nagyon tudom elmondani, mit éreztem, akkor ismét kórházba kerültem, szerencsére az infúziónak és a gyógyszereknek köszönhetően egy nap alatt túl voltam az egészen, mostanra pedig már kutya bajom 

– mondta immár mosolyogva Fábián Bettina, s okkal tehette, hiszen éppen párja, Betlehem Dávid mellett ülve nyilatkozott.

Aki már szintén elhagyhatta a kórházat, így ő is már-már nevetve idézte fel az elmúlt napok történéseit, meg persze azt, hogy már csak akkor küldött üzenetet szerelmének, mikor bekötötték neki az infúziót – hogy a szülei hogyan értesültek fiuk hollétéről, az külön történet.

Benne volt a pakliban, hogy velem is ugyanaz történik, mint Bettivel, hiszen a lányok versenyét követő napon úsztunk, addigra a Szajna minősége nem igazán javult. Azért bíztam benne, hogy megúszom – árulta el Betlehem Dávid. – A teljes képhez hozzátartozik, hogy én az olimpia előtt elkaptam egy vírust, le volt gyengülve a szervezetem, és mielőtt kiutaztam Párizsba, a hasi ultrahang is azt mutatta, hogy a beleim még gyulladtak némiképp. Aztán hazajöttünk, s bár éreztem egy kis fáradtságot, gondoltam, minden rendben lesz, ha alszom egy nagyot. Majd jött a hányás és hasmenés, de a harmadik napra jobban lettem. Elindultam haza, Zalaegerszegre, és újra jött a szúró érzés, de akkor már a mellkasom is feszített, nehezen vettem a levegőt, vezetni sem tudtam rendesen. Harmincöt percnyire voltam az otthonunktól, mentőt hívtam, mert ezt találtam a legjobb megoldásnak. Szegény édesapámat az egyik ügyfele hívta fel, hogy látta az autómat az út szélén, s látta a mentőket is. Ők így tudták meg, hogy visznek a kórházba.

Az természetesen egyértelmű, hogy a két sportoló rosszulléte a Szajna „kiváló” vízminőségéhez köthető, ezzel kapcsolatban hosszan és sokáig boncolgathatnánk, ki a felelős, s hogy bizony a szervezők beáldozták a sportolókat annak érdekében, hogy a nyílt vízi úszóviadalról remek képek készüljenek Párizs nevezetességeivel és a sportolókkal. No meg azt is, hogy ebben a helyzetben nincs olyan versenyző, aki nem ugrik be a vízbe egy olimpián, ám a fiatalok mára már, pláne, hogy túl vannak a legnehezebb napokon is, nem hátra, hanem előre néznek.

Például a rövidke nyaralásra: Fábián Bettina és Betlehem Dávid péntektől keddig egy szigetre utazik (meglepődik valaki, hogy vízközelben lesznek?), aztán már csak néhány napig tartózkodnak itthon, hiszen új kaland kezdődik az életükben: szombaton Amerikába repülnek, ahol mindketten üzleti szakon kezdik meg tanulmányaikat az Észak-karolinai Egyetemen – az úszás természetesen továbbra is központi szerepet játszik a mindennapjaikban, és terveik szerint az év legfontosabb versenyeire itthon készülnek majd fel, vagyis Fábián ferencvárosi, Betlehem veszprémi környezetben.

Fotó: Nemzeti Sport Online/Facebook

# Kapcsolódó cikkek