2024.09.16., hétfő - Edit napja
facebook
Keresés
Elkezdte a felkészülést a ZTE NKK a 2023/2024-es szezonra

Elkezdte a felkészülést a ZTE NKK a 2023/2024-es szezonra

2023. augusztus 06., 07:43
Augusztus első hetében elkezdte a felkészülést a ZTE NKK felnőtt csapata, amely továbbra is az NB I/B-ben szerepel a következő idényben. A vezetőedzői poszton, a két szezon után távozó Czukor Bence helyét Rózsás Gábor vette át.

Balogh Viktória távozott a csapatunktól, az érkező oldalon pedig három, az utánpótlásunkból érkező fiatal, Csalló Jázmin, Kiss Virág és Kocsárdi Réka szerepelnek. Reményeink szerint így 13 fős kerettel kezdjük majd a szezont, akik közül mindenki zalai és 11 játékosunk saját nevelés. Az átlagéletkor 18, így egy kifejezetten fiatal együttesről van szó. Minden csapattag iskola és/vagy munka mellett vállalta a szereplést és az ezzel járó kemény munkát, azaz a motiváltságuk adva van számunkra

- mondta Rózsás Gábor.

A felkészülést augusztus elején kezdte meg a csapat, a bajnokság pedig a tervezet szerint szeptember legvégén, október elején rajtol majd. Az előző szezonhoz hasonlóan ismét változott a versenykiírás és a lebonyolítás. A területi elven létrehozott csoportok helyett országos csoportok kerülnek kialakításra a 2022/2023-as bajnokság erősorrendje alapján. Az alapszakaszt követően az ott elért helyezéseknek megfelelően kuparendszerű rájátszás következik az 1-16. és 17-30. helyezésekért.

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák