2024.09.19., csütörtök - Vilhelmina napja
facebook
Keresés
Magabiztos játékkal jutott tovább a Magyar Kupában a ZTE FC

Magabiztos játékkal jutott tovább a Magyar Kupában a ZTE FC

2024. szeptember 15., 08:35
A labdarúgó MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata lépett pályára szombaton. A ZTE FC együttese a harmadosztályú Hatvan FC vendégeként lépett pályára.

A hazaiak kispadján az a Zoran Spisljak ült, aki korábban a ZTE FC vezetőedzőjeként is dolgozott. Márton Gábor vezetőedző a két új igazolást, Jack Ipalibot és Kristian Fucakot is a kezdőbe nevezte, akiknek ez volt az első bemutatkozásuk kék-fehér mezben.

FC Hatvan - ZTE FC 0-4 (0-3)

Hatvan, Jv.: Zimmermann

ZTE FC: Németh E. -  Szendrei,  Várkonyi (Nyíri), Evangelou,  Medgyes - Ipalibo (Spoljaric), Sankovic (Cubrilo, , Kiss B. - Dénes Cs. (Vogyicska) - Fucak (Sajbán), Mim. edző: Márton Gábor.

Gólszerzők: Mim, Ipalibo, Fucak, Sajbán

Gyorsan vezetést szerzett a ZTE, a 4. percben egy jogosan megítélt büntetőt Mim értékesített (0-1). A vendégek irányították a mérkőzést és a 10. percben Ipalibo 25 méteres lövése talált utat a hatvaniak kapujába (0-2). Nagy fölényben játszott a ZTE és a félidő hajrájában Fucak is gólt szerzett (0-3). A fordulás után sem változott a játék képe, a becsülettel küzdő hazaiaknak kevés lehetősége maradt, míg a ZTE folyamatosan szállította a helyzeteket. A 65. percben Ipalibo egy szép csel után majdnem betalált, azonban a kapusról kipattanó labdát Sajbán 14 méterről lőtte a kapuba (0-4). A ZTE FC semmit nem bízott a véletlenre és végig irányítva a játékot biztosan jutott tovább a legjobb 32 közé.

Márton Gábor:

Amiért jöttünk, azt teljesítettük, jól játszott a csapat, ami egy alacsonyabb osztályban szereplő együttes ellen, úgy gondolom, elvárható. Gratulálok a srácoknak a továbbjutáshoz.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István