2024.11.21., csütörtök - Olivér napja
facebook
Keresés
Így lesz friss illatú a konyha főzés után

Így lesz friss illatú a konyha főzés után

2024. október 12., 15:45
A főzés alatti szagok megszüntetésére nem mindig elég a szellőztetés, az ecet itt is megoldás lehet.

Aki szeret a konyhában tevékenykedni, az nem csak a főzés során keletkező isteni illatokat ismeri, hanem azokat az időnként kifejezetten kellemetlen szagokat is, melyek meg tudnak ülni a levegőben ilyenkor. Különösen az olajban való sütés, vagy egy időnként véletlenül odaégetett étel tud durva szagokat hagyni maga után, amikor már csak az a kérdés, hogy hogyan lehet eltüntetni ezeket, hogy újra friss illatú legyen a konyha.

A konyhai szagok eltüntetése

A kellemetlen szagok megszüntetésére létezik néhány bevett praktika. Lehet illatgyertyákat égetni, vagy illatosító spray-t bevetni, és van, aki a füstölőre esküszik.

Érdemes megpróbálkozni az ecetes légtisztítással. Az ecet tisztító hatásai közismertek a felületek tisztításakor, még a penész eltávolításában is segít. A konyhai szagok ellen is beválik, ehhez a következőt kell tenni.

Akár a főzés ideje alatt, vagy a főzés után egy kis tálba öntsön 10 vagy 20%-os háztartási ecetet, és tegye a tűzhely mellé. Az ecetsav néhány óra alatt semlegesíti a kellemetlen szagokat. Előnye, hogy olcsó, könnyen használható és nagyon hatékony módszer – számolt be a Femina. 

Fotó: illusztráció/Freepik