Így lesz friss illatú a konyha főzés után
Aki szeret a konyhában tevékenykedni, az nem csak a főzés során keletkező isteni illatokat ismeri, hanem azokat az időnként kifejezetten kellemetlen szagokat is, melyek meg tudnak ülni a levegőben ilyenkor. Különösen az olajban való sütés, vagy egy időnként véletlenül odaégetett étel tud durva szagokat hagyni maga után, amikor már csak az a kérdés, hogy hogyan lehet eltüntetni ezeket, hogy újra friss illatú legyen a konyha.
A konyhai szagok eltüntetése
A kellemetlen szagok megszüntetésére létezik néhány bevett praktika. Lehet illatgyertyákat égetni, vagy illatosító spray-t bevetni, és van, aki a füstölőre esküszik.
Érdemes megpróbálkozni az ecetes légtisztítással. Az ecet tisztító hatásai közismertek a felületek tisztításakor, még a penész eltávolításában is segít. A konyhai szagok ellen is beválik, ehhez a következőt kell tenni.
Akár a főzés ideje alatt, vagy a főzés után egy kis tálba öntsön 10 vagy 20%-os háztartási ecetet, és tegye a tűzhely mellé. Az ecetsav néhány óra alatt semlegesíti a kellemetlen szagokat. Előnye, hogy olcsó, könnyen használható és nagyon hatékony módszer – számolt be a Femina.
Fotó: illusztráció/Freepik