2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Nemzetközi tánc- és művészeti fesztivál Zalaegerszegen

Nemzetközi tánc- és művészeti fesztivál Zalaegerszegen

2024. június 14., 18:25
Első alkalommal rendezik meg a Nemzetközi tánc- és művészeti fesztivált. A többnapos eseményen Magyarország mellett további öt ország képviselteti magát: Thaiföld, Dél-Korea, Lengyelország, India és Indonézia. A program megnyitóján részt vett Yudhi Gunawan, az indonéz kulturális nagykövet helyettese is.

A nagyszabású programot a vármegye több településére is kiterjesztették. Az érdeklődőket Zalaegerszegen három helyszínen, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban, az Art Moziban, illetve a Gébárti-tónál várják.

Első alkalommal lehet Zalaegerszeg házigazdája ennek a nemzetközi táncversenynek. Ki kell emelnem mindenképp Háriné Molnár Ágnes személyét, illetve az Albatrosz Tánc Sport Egyesületet, amelynek amúgy is a munkája rendkívül magas színvonalú. Azonban most nemzetközi térre léptek ki. Magyarországon kívül másik 5 ország delegációi érkeznek hozzánk, összesen 72 olyan táncos, aki igyekszik megmutatni a saját tánckultúráját, saját mozgáskultúráját és azt gondolom, hogy mindig mindenki abból csak tanulhat, ha megismeri és jobban tiszteli a másikat

- nyilatkozta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere.

A fesztivál egyik célja, hogy a fellépők által népszerűsítse a kulturális sokszínűséget. Az egyesületek vezetői kisfilmeken és prezentációkon keresztül ismertették munkásságukat, miközben saját országuk hagyományait és jellegzetességeit is bemutatták.

Tulajdonképpen ez már több évre vezethető vissza, amikor mi kijutottunk egy nagy fesztiválra Kínába. Azóta több fesztiválon vettünk részt Thaiföldön, Szerbiában, Macedóniában és onnan jött ez az ötlet, hogy ezt az érzést szeretném én ide elhozni Magyarországra és Zalaegerszegre. Hiszen nem mindenki tud eljutni ilyen helyekre. Azt gondolom, hogy ennek egy olyan hatása lehet az emberekre, ami a jövőnkre nagyon kihat

- ismertette Háriné Molnár Ágnes, a program főszervezője és az Albatrosz Tánc Sport Egyesület vezetője.

A nemzetközi fesztivál gálaműsorát kedden, 17 órakor az Art Moziban tartják. A záróeseményre belépőjegyet a helyszínen lehet vásárolni.

Szöveg: Kiss Alexandra

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

qIK1Rfg_6K4
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek