2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Véget ért az első Nemzetközi tánc- és művészeti fesztivál

Véget ért az első Nemzetközi tánc- és művészeti fesztivál

2024. június 19., 14:15
Első alkalommal rendeztek Nemzetközi tánc- és művészeti fesztivált Zalaegerszegen. Az eseményen Magyarország mellett Thaiföld, Dél-Korea, Lengyelország, India és Indonézia képviseltette magát. A nagyszabású program zárása egy gálaműsor volt, ahol a nézők folklór előadások mellett énekes produkciót, illetve modern táncokat láthattak.

A különböző kultúrák hagyományaival, szokásaival, valamint a népi viseletek jelentéseivel is megismerkedhettek a hét folyamán a vendégek.

A találkozó meghatározó élmény volt a helyi művészek számára.

A lengyelek nagy hatással voltak ránk, mert iszonyatos hangulatot tudnak a színpadra varázsolni és mindig elkápráztatnak minket, hogy milyen jó kedvvel táncolják végig az előadásaikat. Dél-Korea egy igazi kuriózumnak számít, hiszen ezt mindennap nem látja az ember. Van, aki ezt nehezen fogadja be, hiszen teljesen más művészet. De én azt gondolom, hogy nagyon itt volt a helye, és kellett a műsorba. Sorolhatnám tovább, hisz Indiától elkezdve, különböző tájegységeknek a népi kultúráját hozták el

- mondta el Háriné Molnár Ágnes, az Albatrosz Tánc Sport Egyesület vezetője és az I. Nemzetközi tánc- és művészeti fesztivál főszervezője.

A gálaesten tradicionális thai éneket, valamint indonéz legyezőtáncot is előadtak. Magyarországot a szervező Albatrosz Tánc Sport Egyesület, a Zalai Táncegyüttes, illetve a nagykanizsai Szan-Dia Fitness Sport Club képviselte.

Múltkor Nagykanizsán volt ez a delegáció és ott is együtt szerepeltünk. Ági megkért, hogyha színesítenénk a programot, akkor eljönnénk-e és nagyon szívesen vállaltuk. A lányok a poreči világbajnokságon előadott Olimpia lángja című gyakorlatukat mutatták be, 9-10 éves gyerekek adták elő

- közölte Vágó Lászlóné, a Szan-Dia FSC vezetője.

A résztvevőket a rendezvény végén elismerő oklevéllel és díjjal jutalmazták, majd a delegációk megerősítették: a következő fesztiválra is ellátogatnak Zalaegerszegre.

Szöveg: Kiss Alexandra

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

HWT-Yn1aBX4
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek