2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Zalaegerszegen készül az Eb-re a magyar úszóválogatott

Zalaegerszegen készül az Eb-re a magyar úszóválogatott

2024. június 06., 16:16
Tíz napon keresztül Zalaegerszegen edzőtáborozik a magyar úszóválogatott egy része. A sportolók most elsősorban az Európa-bajnokságra készülnek, amit június 10-e és 23-a között rendeznek Belgrádban.

Június 10-én a nyíltvízi számokkal kezdődik a belgrádi úszó Európa-bajnokság. A medencébe majd csak június 17-én ugranak a sportolók, köztük a népes magyar küldöttség. Válogatott sportolóink egyrésze az Eb előtt Zalaegerszegen edzőtáborozik, mintegy 10 napon keresztül Virth Balázs mesteredző irányításával.

Az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka korábban már 7 alkalommal is a dobogó legtetejére állhatott a különböző Európa-bajnokságokon, most azonban kisebb betegség is hátráltatta a felkészülését, így az Eb ezúttal inkább csak egy kisebb erőpróba lesz számára az augusztusi olimpia előtt.

Virth Balázs tanítványai mellett a tatabányai klub úszói is a zalaegerszegi uszodában készülnek a kontinensviadalra. Jackl Vivien tavaly ifjúsági korosztályban 400 vegyesen megnyerte az Európa-bajnokságot. A 15 éves sportolónak az idei Eb lesz az első felnőtt világversenye, majd utána számára is az olimpia következik.

Jackl Viviennel együtt összesen 41 magyar úszó – köztük az olimpiai bajnok Milák Kristóf – utazik a belgrádi Eb-re. A kontinensviadal az utolsó lehetőség az olimpiai szintidők teljesítésére. A nyári játékokat július 26 és augusztus 11-e között rendezik Párizsban.

Szöveg: Gyimesi Márton
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

M8cV93_90yY
# Kapcsolódó galériák