2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
XIII. Ábrahámhegyi Triatlon - Amatőr kupa -zalaegerszegi érmekkel

XIII. Ábrahámhegyi Triatlon - Amatőr kupa -zalaegerszegi érmekkel

2024. szeptember 02., 15:00
A hétvégén rendezték a XIII. Ábrahámhegyi Triatlon, sprint és rövidtávú amatőr kupa és utánpótlás verseny, családi triatlont Ábrahámhegyen.

A nyár utolsó napján a Zalaegerszegi Triatlon Klub csapata is részt vett a Balaton partján rendezett versenyen, ahol mindannyian Sprint távot (0,75-20-5) teljesítettek. A 750 méter úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló versenyen 145 induló nevezett 40 klubot képviselve. A Zalatriatlonból  két ifjú elsőbálozó is átesett a tűzkeresztségen:

Horváth Dénes Márk ifi fiú kategóriában máris bronzéremmel debütált. Kocsis Benedek szintén derekasan helytállt az első versenyen és az ifi fiúk között 5. helyen végzett.

A hölgyek versenyében Csermák Nikoletta az abszolút (női) kategóriában 17.;  a Felnőtt4 korosztályban a kategória első helyén végzett.

Horváthné Bécs Hajnalka az abszolút kategóriában a 21, míg a Senior 2-es korcsoportban az 5. helyen ért célba.

A férfiaknál Jakabfy Zoltán abszolút (férfi) sorrendben a 13. lett, míg a Senior 1-es korcsoportban bronzérmet szerzett. Ugyanebben a korosztályban Kazamér Zsolt összetettben a 16., míg a kategóriájában a  4. lett.

Wolf Ádám összetettben  23. lett, míg a Felnőtt 2-es kategóriában ezüstérmet szerzett.

Hamar Bálint Dániel az összetett versenyben a 33. helyen zárt, de a Felnőtt 3-as kategóriában az első helyet szerezte meg.

Nyulász Gábor összetettben a 65. lett, míg a Felnőtt 4-es kategóriában a hatodik helyen zárt.

Miskó Zoltán összetettben az  59. helyen végzett , kategóriájában a Senior 1-ben a 10.

Németh János az összetett 45. helyet szerezte meg, míg a Senior 4-ben az 5. helyen végzett.

A Zalatriatlon a Sprint váltó versenyben is indított csapatot és a Péterffy Renáta, Hegyi Péter, Szunyogh Péter összetételű trió a vegyes csapat kategóriában aranyérmet szerzett.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Zalatriatlon/Facebook