2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Vereséggel kezdte a szezont a ZTE FC

Vereséggel kezdte a szezont a ZTE FC

2024. július 26., 21:00
A labdarúgó OTP Liga NB I 2024/25-ös idényének nyitómeccsét a ZTE FC és az MTK Budapest játszotta Zalaegerszegen.

Az alacsony színvonalú találkozón a hosszabbításban szerzett góllal a vendégek nyertek.

ZTE FC-MTK Budapest 0-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 2867 néző, JV: Káprály

ZTE FC: Gundel-Takács- Medgyes, Safronov, Várkonyi, Szendrei- Kiss (Csonka), Sankovic, Dénes (Vogyicska)- Mim (Bakti), Spoljaric (Németh D.), Sajbán (Croizet). edző: Márton Gábor

MTK: Demjén- Varjú, Beriashvili, Nagy, Hej- Horváth, Kata (Végh), Bognár (Stíber), Antonov (Kovács)-Németh K. (Jurina), Polievka (Molnár). edző: Horváth Dávid

Gólszerző: Jurina

Álmosan kezdődött az első félidő, mindkét csapat a biztonságra törekedett és kevés kockázatot vállaltak. Valamivel a ZTE volt aktívabb húsz perc elteltével, amit egy Kiss lövés jelzett a 24. percben. A 27. percben Dénes passzolt Sajbánhoz, a támadó 18 méterről nem találta el a fővárosi kaput. A 33. percben az MTK játékosa Antonov került gólhelyzetbe, de Gundel-Takács lábbal védeni tudott. Lassan csordogált a mérkőzés, melyen két MTK lehetőséget jegyezhettünk fel a félidő végén, de mindkétszer Gundel-Takács állta útját a vendégek gólszerzésének.

A szünetben Márton Gábor cserélt és Spoljaric helyére Németh Dánielt küldte játékba.

A második félidő elején folytatódott az alacsony színvonalú, sok hibával tarkított játék. Úgy telt el negyedóra, hogy egyik kapu sem forgott veszélyben. A 67. percben Croizet váltotta Sajbánt a ZTE-ben, míg a vendégek védőt és támadót cseréltek. A félidő második felében a fővárosiak voltak valamivel aktívabbak. A hajrában megélénkült a játék. A 83. percben Gundel-Takács hibázott nagyot, aki röviden passzolt lábbal a tizenhatoson kívülre, de a ZTE kapus szerencséjére Jurina az üres zalai kapu mellé gurított.  A 86. percben Croizet ugratta ki jó ütemben Németh Dánielt, aki a kimozduló Demjén mellett elhúzva Varjúba lőtte a kecsegtető helyzetet. A 92. percben Stíeber ívelte be a labdát a hazai tizenhatoson belülre, és a középen érkező Jurina a zalai védők között fejelt Gundel-Takács mellett a jobb sarokba (0-1). A 96. percben Croizet bedobásába a hazaiak szerint a fővárosiak kézzel értek, de végül a VAR vizsgálat után nem kapott büntetőt a ZTE, így maradt az MTK győzelem.

Összeségében a fővárosiak több veszélyes helyzetet dolgoztak ki, míg a ZTE támadásaiban nem volt igazán erő és egy védelmi kihagyás és egy cserejátékos fejese eldöntötte a három pont sorsát.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZTE FC/Facebook