2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Sikeres őszi szezont zárt a Toriki

Sikeres őszi szezont zárt a Toriki

2023. december 25., 10:00
Az őszi karateszezont értékelte közösségi oldalán a zalaegerszegi Toriki KHKE. Takács Ferenc az egyesület vezetője posztjában leírta, klub versenyzői az őszi szezonban 2 nemzetközi és 4 hazai megmérettetésen vettek részt, ahol 26 arany, 35 ezüst és 19 bronzéremmel gazdagodtak sportolóik.

Versenyről versenyre látható volt a gyerekek fejlődése, az első megmérettetéshez képest az év végére már nagy volt az előrelépés

- fogalmazott Takács Ferenc.

Szeptember 23-án Zalaszentgróton rendezték a III. WKF Magyar Karate Vidékbajnokságot. Az egyesületi ponttábla alapján 17 vidéki klub közül a legeredményesebb csapatként végeztek!

Következő megmérettetésük október 8-án, Szombathelyen az Aréna Savriában volt. A Goju Kupán 10 ország 26 egyesülete nevezett, csapatuk 5 arany, 8 ezüst és 4 bronzéremmel az ötödik helyen végzett. November 18-án, Budapesten rendezték a Happy Kids WKF Karate Kupát. A versenyre több mint 600 nevezést adtak le az egyesületek, a zalaegerszegi versenyzők 3 arany, 5 ezüst és 6 bronzéremmel térhetett haza a bajnokságról.

Az őszi szezon utolsó versenye a SUN-DOME Kupa WKF Országos Bajnokság volt. Ezen az erőpróbán is szépen teljesített a Toriki, hiszen 8 arany, 5 ezüst és 3 bronzérmet sikerült bezsebelniük! Az egyesületi éremtábla alapján 16 klub közül a 4. legeredményesebb csapatként végeztek!

Takács Ferenc Osbáth Hannát emelte ki, aki az őszi szezon legeredményesebb versenyzője volt. A Hungarian Open Grand Prix kvalifikációs nemzetközi versenyen Kadet +61 kg súlycsoportban bronzérmet, a WKF Karate Diákolimpián ezüst, a WKF Vidékbajnokságon aranyérmet szerzett.

Szöveg: Jóna István
Fotó: Toriki KHKE/Facebook