2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Restart XCC és XCO Országos Bajnokság

Restart XCC és XCO Országos Bajnokság

2024. július 24., 08:52
A Restart Fesztivál keretein belül rendezték meg az idei XCC és XCO Országos Bajnokságot, amelynek rajt/cél területének először adott otthont az Alsóerdei Sport- és Élménypark. A szombati időjárás nem a legszebb arcát mutatta, de vasárnapra szuper pálya és szuper idő fogadta az indulókat. Bár a Magyar Gravel Kupasorozat módosított versenynaptára pont erre a hétvégére esett, ami nem volt a legszerencsésebb a versenyzők számára, de így is szinte mindenki képviseltette magát a magyar mezőnyből.

A GreenZone-ZKSE tagjai közül a rendezés mellett természetesen versenyzőként (is) várták a hétvégét. A szombati napon a short race (XCC) futamban Endrédi Máté révén volt érdekelt a zalaegerszegi egyesület, aki az 5. helyen végzett.

Vasárnap az XCO futamok küzdelmeiben már népes csapatnak szurkolhattak a hozzátartozók. Voltak már rutinos indulók, de voltak, akik első versenyüket teljesítették. Pete Nimród az U11 fiúk között, míg Papp Dávid az U17 fiúk között először tapasztalták meg a versenyzés izgalmait.

Az egész nap zajló küzdelmekben nagyon szép eredményeket ért el a ZKSE. A dobogós helyezéseket nézve az U19-es női mezőnyben Bruchner Regina végzett az élen. A Master 2-es kategóriában a férfiaknál Czenki Tamás nyert Dervalics Gabe előtt. Az U17-es lányoknál Ádám Gabriella Sarolta, míg az U17-es fiúk mezőnyében Porgács Patrik nyert bronzérmet. 

Eredmények:

U9 fiú:

Káldi Zalán 5. hely

Filó Dénes 6. hely

U9 lány:

Kanta-Csejtei Lili 4. hely

U11 fiú:

Kovács Máté György 9. hely

Pete Nimród 14. hely

U13 fiú:

Kanta-Csejtei Bence 6. hely

Békefi Ábel 11. hely

Nagy Balázs 14. hely

U15 fiú:

 Bruchner Máté 5. hely

U17 fiú:

Forgacs Patrik 3. hely 

Papp Dávid 16. hely

U17 lány:

Ádám Gabriella Sarolta 3. hely 

U19 nő:

Bruchner Regina 1. hely 

Elit férfi:

Endrédi Máté 3. hely 

Master 1 férfi:

Rugyai Csaba 6. hely

Varga Sándor 7. hely

Master 2 férfi:

Czenki Tamás 1. hely 

Dervalics Gabe 2. hely 

Horváth Szabolcs 5. hely

Gubancsik Péter 6. hely

Szöveg: Jóna István

Fotók: Vanik Zoltán, bringasport.hu

# Kapcsolódó galériák