2024.09.20., péntek - Friderika napja
facebook
Keresés
Olekszandr Mishula a ZTE KK új játékosa

Olekszandr Mishula a ZTE KK új játékosa

2023. augusztus 25., 09:05
Mint beszámoltunk róla, a Zalakerámia ZTE KK kosárlabda csapatának keretében kényszerű változtatásra volt szükség, hiszen a nyáron szerződtetett amerikai Delano Spencer családi okokra való hivatkozással kérte szerződésének közös megegyezéssel való felbontását.

Ez a fejlemény a Zalakerámai ZTE KK menedzsmentjét váratlanul érte, de gyors lépésre volt szükség, és gyors megoldásra.

Így került a szakmai stáb látókörébe az ukrán válogatott hátvéd Olekszandr Mishula, akivel sikerült megegyezniük.

A játékos csütörtökön megérkezett Zalaegerszegre, átesett az kötelező orvosi vizsgálaton. A 192 cm magas 31 éves ukrán játékos nem ismeretlen a ZTE KK vezetőedzője, Lubomir Ruzicka számára, lévén, hogy korábban játékosa volt a cseh Basket Brno együttesében.  Zalaegerszegre úgymond – „meccsből érkezik”, hiszen a nemrég befejeződött olimpiai előselejtezőben tagja volt az ukrán válogatottnak, amely a törökországi csoportban szerepelt.

A ZTE KK új játékosa a szerződése aláírása után elmondta, hogy örömmel fogadta el a klub ajánlatát, hiszen úgy gondolja, hogy az egerszegi csapat hasonló szemlélettel rendelkezik, mint ő. 

Korábban dolgoztam Lubomir Ruzicka edzővel, ismerem a stílusát és az ambícióit. Ez volt az egyik ok, amiért szívesen jöttem. Úgy állok hozzá ehhez a szezonhoz is, hogy a magyar bajnokságban a legjobbat hozzuk ki magunkból úgy egyénileg, mint csapatszinten, és minél szebb sikereket érjünk el.

A Zalakerámia ZTE KK péntektől Brnóban nemzetközi négyes tornán vesz részt.
 

Fotó: ZTE KK/ Facebook

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek