2024.10.18., péntek - Lukács napja
facebook
Keresés
Nagy Napsugár aranyérmet szerzett az U16-os mixváltóval

Nagy Napsugár aranyérmet szerzett az U16-os mixváltóval

2024. július 15., 09:40
Ami nem sikerült a Zalaegerszegi Úszó Klub versenyzőjének, Nagy Napsugárnak egyéniben, ahol kevéssel maradt le az aranyéremről, az az U16-os mixváltóval összejött, hiszen Eb-címet szereztek a fiatalok.

Nagy Napsugár, Bartalos Anna, Huszti Márton és Kárpáti Máté fölényes győzelmet aratott a váltóversenyen. Nagy Napsugár még harmadikként ért be a célba, de csak azért, mert a törökök egy fiút indítottak elsőnek, és Napsugár tőle sem kapott hét másodpercnél több hátrányt. Ezután jött Bartalos Anna, aki gyakorlatilag nyerő pályára állította a kvartettet, féltávnál már 19 másodpercnyi előnyt szerzett, ezek után egy pillanatig sem volt kétséges, hogy az 5 km-en második Huszti Márton és a 7,5-ön ezüstös Kárpáti Máté gond nélkül behúzza a győzelmet. Máté végül 48 (!) másodperces előnnyel hozta be a váltót a németek, illetve a még inkább lemaradt olaszok előtt.

Az U19-es kvartettben is volt zalaegerszegi versenyző, Nett Vivien személyében. Az Abonyi-Tóth Glenda, Nett Vivien, Poteczin Dániel és Kovács-Seres Hunor összetételű váltó becsülettel küzdött, ahhoz képest, hogy az első 1500 után még a 9. helyen álltak, végül a negyedik helyig tornázták fel magukat – olvasható a Magyar Úszó Szövetség közleményében. 

Szöveg: Jóna István

Fotó: Magyar Úszó Szövetség