2024.09.19., csütörtök - Vilhelmina napja
facebook
Keresés
Kámán Ferenc Budapesten vette át életműdíját

Kámán Ferenc Budapesten vette át életműdíját

2023. szeptember 26., 09:50
A Magyar Edzők Napja alkalmából vasárnap díjátadó gálát tartottak a Testnevelési Egyetem dísztermében. Átadták az edzői szakma legnagyobb elismeréseit: a mesteredzői-díjakat, az életműdíjakat, a dr. Ormai László-díjat és az év utánpótlás edzője-díjat.

Az ünnepségen részt vett többek között dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a Nemzet Sportolója, dr. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora, Fábián László a MOB főtitkára, Schmidt Gábor helyettes államtitkár, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Sós Csaba úszó szövetségi kapitány és Dr. Kemény Dénes, a mesteredzői kollégium elnöke.

Az ünnepélyen Életműdíjat vehetett át a Zalaszám ZAC vezetőedzője Kámán Ferenc, aki közösségi oldalán köszönte meg az elismerést:

Köszönöm a volt edzőimnek, tanáraimnak, tanítványaimnak, kollégáimnak, az atlétikában eltöltött 53 év élményeit. 45 éve edzősködöm, munkám a hobbim is, ezért különösen szerencsésnek tartom magam. 400 körüli bajnoki címet szereztek tanítványaim, több mint ötvenen voltak utánpótlás és 14-en felnőtt válogatottak. Minden pálya világversenyen indultak tanítványaim, Zalaegerszeg első és egyelőre utolsó olimpikonjának is edzője voltam. Kozáry Ági VB 8. Tokióban, Szűcs Valdó az Év Atlétája volt Tokiói Olimpia után. Attila és Bálint fiam is atletizált nálam, mindketten sportban dolgoznak, most Bogin a sor. Külön köszönöm a támogatást családomnak és a klubomnak. Megtisztelő volt az Edzői Életműdíjat átvenni Schmitt Pál és Molnár Zoltán uraktól valamint Kozáry Ágnestől a bensőséges ünnepségen.

Szerkesztőségünk is szívből gratulál Kámán Ferencnek az életműdíjhoz!

Fotók: magyaredzo.hu/Kámán Ferenc,Facebook

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek