2024.09.19., csütörtök - Vilhelmina napja
facebook
Keresés
Életműdíjat kapott Kámán Ferenc, a Zalaszám-ZAC vezetőedzője

Életműdíjat kapott Kámán Ferenc, a Zalaszám-ZAC vezetőedzője

2023. szeptember 02., 10:10
Pénteken ülést tartott a Magyar Edzők Társaságának (MET) elnöksége.

A Dr. Kemény Dénes által vezetett Mesteredzői kollégium javaslatára a MET elnöksége Mesteredzői Díjat adományoz Hüttner Csaba szakedzőnek, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitányának, Plagányi Zsolt testnevelő tanár úszó edzőnek és Szalma László atlétika szakedzőnek, a Magyar Paralimpiai Bizottság edzőjének.

Emellett Edzői Életmű Díjakat is kiosztott a grémium. Összesen nyolcan kapták meg a neves elismerést, akik között ott van Kámán Ferenc, a Zalaszám-Zalaegerszegi Atlétikai Club vezetőedzője is.

További díjazottak: Hubik András (kajak-kenu),Koós Hutás László (atlétika), Mészáros Györgyné (ritmikus gimnasztika), Osztie Géza (torna), Ördögh István (súlyemelés), Péczely Szabolcs (labdarúgás) és Struhács György (birkózás).

A Mesteredzői Kollégium döntése alapján az Ormai László Díj idei kitüntetettje Varga Zsolt, a világbajnok férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. Az Év Utánpótlás Edzőjévé a Kollégium Sótonyi Lászlót az U 21 kézilabda világbajnokságon ezüstérmes férfi válogatott szövetségi kapitányát választotta.

A díjak átadása szeptember 24-én lesz a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a Magyar Edzők Napja alkalmából megrendezendő ünnepi konferencián – olvasható a MET honlapján.

Fotó: Zalaszám ZAC

# Kapcsolódó cikkek