2024.10.18., péntek - Lukács napja
facebook
Keresés
Kámán Bálint közelebb lőtte magát a perui világbajnoksághoz

Kámán Bálint közelebb lőtte magát a perui világbajnoksághoz

2024. július 17., 11:16
Július 10-14. között rendezték meg a 32. olimpiai reménységek versenyt a csehországi Plzenben. A magyar csapat tagjaként szerepelt a ZTE Sportlövész Klub ifjú reménysége, Kámán Bálint is, aki két éremmel tért haza.

Kámán Bálint a 10 méteres légpuskás alapversenyen 625 körrel (mindösszesen 1,4 tized körrel lemaradva az első helyről) az 5. helyen került a 8-as döntőbe, ahol a szoros küzdelemben végül a 3. helyet szerezte meg. Az alapversenyen elért eredményével Bálint az első helyen áll a Perui Világbajnokság hazai kvalifikációs ranglistáján.

Bálint szintén ezen versenyszámban, azonban csapatban, remek versenyzéssel aranyérmet szerzett Dénes Andrással és Török Ferenccel kiegészülve.

A plzeni olimpia a reménységek versenye egy nagyszerű felkészülési lehetőség az utánpótlás számára. Mindemellett kiváló alkalom, hogy az európai utánpótlás legjobbjai összemérjék tudásukat a világbajnokság előtti felkészülési időszakban, ezért örülök, hogy én is ott lehettem. Az 50m-es versenyszámokkal kapcsolatban pozitív vagyok mindazok ellenére, hogy nem sikerültek túl jól, hiszen ezekre csak nem régóta tudok megfelelően felkészülni. Ehhez képest azonban elég gyorsan fejlődők, természetesen még rengeteg munka áll előttem, hogy a megcélzott eredményeket tudjam nyújtani. Az utóbbi hetekben a 10m-re került a hangsúly, hiszen egy technikai probléma miatt az elmúlt időszakban nem sikerültek túl jól a versenyek. Az ebből adódó módosításokat úgy tűnik lassan sikerül teljes mértékben megszoknom és visszatérni az eddig nyújtott színvonalra az eredmények tekintetében. Ezt a feltámadást sikerült pont jól időzíteni, hiszen ez a verseny volt az utolsó a 3 világbajnoksági válogató közül. A válogatóba az alapverseny eredménye számít, így a mostani eredményemnek köszönhetően összesítésben a ranglista első helyén állok a perui vb indulói között

- nyilatkozta a verseny után Kámán Bálint.

Szöveg: Jóna István

Fotók: ZTE Sportlövész Klub/Facebook

# Kapcsolódó galériák