2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Idén is lesz Restart Fesztivál

Idén is lesz Restart Fesztivál

2024. július 05., 15:33
Már készülnek a Restart Fesztiválra a szervezők, amit idén új helyszínen, az Alsóerdei Sport- és Élményparkban rendeznek. Július 20. és 21. között csaknem ezer résztvevőre számítanak. Utcai kosárlabda, nemzetközi boxgála, harcművészeti bemutató, dombfutás és fitnesznap Rubint Rékával – csak néhány látványos elem a gazdag programkínálatból.

A rendezvényen a testmozgásra és az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet. Az Alsóerdőn 2022-ben elkészült kalandpark ideális helyszínt biztosít a sporteseményeknek.

Örömmel fogadtuk, amikor Horváth Szilárd és Szabó Zoltán azzal a kezdeményezéssel állt elő, hogy 2017-ben első alkalommal szervezzük meg a Restart országos, most már nemzetközi sportfesztivált. A zalai vármegyeszékhely 1996-óta a nemzet sportvárosa, 81 sportegyesület működik 45 sportágban a városban, így minden adott volt ahhoz, hogy megrendezzük a megújulásról, az erőfelvételről, az újrakezdésről szóló sportfesztivált

- hangsúlyozta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Nagyon sok olyan fesztivál van a városban, ami a gasztronómiáról, a bulizásról szól. Mindenképp szerettünk volna egy olyat, ami az embereket egy kicsit megmozgatja, ráirányítja a figyelmet az egészségre, a mozgásra, ami szerintem nagyon fontos, főleg a gyerekeknek és a fiataloknak, akik sok időt töltenek a számítógépek előtt

- mondta Horváth Szilárd, a Restart Fesztivál alapítója.

A programok összeállításánál figyelembe vették az elmúlt évek tapasztalatait. A népszerű sportágakat új elemekkel bővítették.

A kerékpárosok egyik legfontosabb versenye az XCC, XCO kategóriákban lesz. A sportághoz kapcsolódik a nagysikerű biciklitúra. Idén az e-bike-ot is ki lehet próbálni, a város környékén vezetett elektromos kerékpártúrán

- erről már Szabó Zoltán, a Restart Fesztivál sportigazgatója beszélt hírportálunknak.

A tematikához kapcsolódva a helyszínen egészségügyi méréseket, szűrővizsgálatokat is végeznek, illetve a szakemberektől kérhetnek tanácsokat.

Kiemelt figyelmet fordítunk a lakosság egészségfejlesztésére, a dohányzás, drog- alkoholprevenciós programjainkra, illetve a dohányzásról való leszokás lehetőségére. A gyermekeknek készültünk hordozható érintőképernyős számítógéppel, amin interaktív dohányzás leszokó játékok vannak, amelyek egyébként nagyon érdekesek. Három korosztály számára tudjuk ezt felajánlani

- jelezte Szabó Erzsébet Nikoletta, a Zala Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának egészségfejlesztési szakügyintézője.

Vasárnap „Restart Akadály Nélkül” címmel a mozgássérülteknek szerveznek programokat. A családi napon a bölcsiseket közös tornára, az ovisokat pedig jóga kalandra invitálják. Az iskolások a 60 méteres ninja exathlon pályát is birtokba vehetik.  

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

48Rnh5QUojg
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek