2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
Hazai pályán is bemutatkoztak az Egerszegi Titánok az Andersen Ligában

Hazai pályán is bemutatkoztak az Egerszegi Titánok az Andersen Ligában

2024. október 15., 08:52
Szombat este, hazai pályán is bemutatkozott az Egerszegi Titánok felnőtt jégkorongcsapata az Andersen Ligában.

Ellenfelük a rutinosnak számító, több Erste Ligás múlttal rendelkező játékosokkal érkező Worm Angels együttese volt. A több mint háromszáz néző jó mérkőzést láthatott, tizenhárom góllal.

Egerszegi Titánok - Worm Angels 5:8 (0:2, 3:3, 2:3)

Andersen Liga - Alapszakasz - Zalaegerszegi Jégcsarnok

JV: Németh M., Szabó K., Vonb: Molnár J., Kovács P.

Egerszegi Titánok: Szalai Ákos-Órsi, Szalai D., Baranyai, Őri, Varga (első), De Paoli, Maslac, Tóth A., Marth, Barna (második), Kápolnás, Farkas, Tóth L., Hajdú, Somogyi (harmadik), Szalontai, Simon, Wappel. Edző: Simon Alfonz

Worm Angels: Bozsó Kristóf-Szakács, Pálfi, Hamvai, Borbás, Marosi (első), Piaszmann, Bogó, Bálint, Erdélyi, Jadlószki. Edző: Halász Ákos

Gólszerzők: Baranyi 2, Varga, Barna, Simon. Ill.: Szakács, Pálfi, Borbás 3, Marosi, Bogó, Erdélyi

Sok néző és remek hokihangulat fogadta a jégre érkező csapatokat a Zalaegerszegi Jégarénában, ahol történelmi mérkőzésnek lehettek szemtanúi a jelenlévők. A hangulatot fokozta a gyerekek körében nagyon népszerű Csuszka jelenléte, aki a Magyar Jégkorong Szövetség kabalafigurája.

A találkozó előtt tartott fogadáson részt vett Balaicz Zoltán, városunk polgármestere, és Gecse Péter alpolgármester is. Természetesen klubhoz közelálló emberek, támogatók, munkatársak is együtt ünnepelték a felnőtt csapat hazai bemutatkozását az Andersen Ligában. Hunyadi Bianka, a klub vezetője, a Titánok honlapjának elmondta, hogy a város továbbra is számíthat a segítségükre az ovikori programban, valamint az Egerszegi Adventeken a szabadtéri jégpálya Dísz téri telepítésében és üzemeltetésében.

Az első harmadban javarészt a vendégek akarata érvényesült. Sok kapura lövés volt, és több dunaújvárosi helyzet is adódott. A 14. percben a Worm Angels csapata vezetést szerzett, amit a harmad végén sikerült megduplázniuk (0:2).

A második játékrész elején, az újabb vendéggól után megváltozott a játék képe. A hazaiak rendületlenül támadtak, és a próbálkozások eredményeképpen a 29. percben gól született. Barna Dénes találata után kicsit kinyílt a Titánok védekezése, amit a vendégek a 33. percben góllal büntettek (1:4). Látványosan felgyorsultak az események, és három percen belül három gólt láthatott a közönség. Előbb Varga Tamás, aki korábban U18-ban már játszott Zalaegerszegen, most góllal hálálta meg a bizalmat, majd egy dunaújvárosi találat után a 36. percben Baranyi Balázs ütötte a harmadik egerszegi gólt (3:5).

A harmadik harmadra átfordult a mérleg, hiszen a hazaiak többet támadtak és több kapura lövésük is volt. A bátor játék hibákat is hozott, és egy perc alatt két gólt is ütöttek a rutinos vendégek (3:7). A folytatásban a fiúk becsülettel küzdöttek, és többször kapujuk elé szorították ellenfelüket. A 45. percben Simon Iván, majd az 52. percben Baranyi Balázs volt eredményes (5:7). Még volt idő, és a fiúk rendületlenül támadtak tovább, hogy újabb gólt szerezzenek, akár kiegyenlítsenek. Az utolsó percben a kapusukat is lehoztuk, de egy apró hibát kihasználtak a vendégek, és újabb találattal zárták le a mérkőzést (5:8).

Simon Alfonz vezetőedző:

Az első harmadban dupla annyit lőttek kapura, mint mi. Folyamatosan rajtunk voltak, kicsit meg voltunk illetődve, hiszen ez csak a második meccsünk volt ebben a ligában. A második kétharmadban már gólokat is tudtunk szerezni, viszont ők többet lőttek. Az egyéni hibáinkat sajnos könyörtelenül kihasználták. Rutinos ellenfél volt, rutinos játékosokkal, hiába voltak kevesebben. Megyünk tovább. A következő mérkőzésen a tavalyi bajnok ellen fogunk játszani. Ezúton szeretném megköszönni szurkolóinknak, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésre és támogattak minket. 

Szöveg: Jóna István

Fotó: Egerszegi Titánok