2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Három új játékost is bejelentett a ZTE KK

Három új játékost is bejelentett a ZTE KK

2024. május 31., 11:10
A Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapata a negyedik helyen zárta a 2023/2024-es bajnoki szezont.

Török Róbert ügyvezető és Bencze Tamás szakmai igazgató a klub honlapján értékelte a csapat teljesítményét és játékoskeret alakulásáról is beszéltek.

Az eredménnyel elégedettek lehetünk, hiszen az alapcélkitűzés az idén is a legjobb nyolc közé kerülés volt

- mondta Török Róbert.

Ha ezt nézzük, akkor a negyedik helyezéssel a célkitűzést túlteljesítette a csapat. Ha csak a bajnokság végét nézzük, akkor viszont én is azt mondom, hogy szorosabb eredményt vártam volna az első négy között lejátszott mérkőzéseinket. A bajnoki évről el kell még mondani, hogy a gazdálkodás szempontjából stabil a klub helyzete, és ez fontos szempont volt, hogy a Zalakerámia ZTE KK pénzügyi helyzete folyamatosan kiegyensúlyozott maradjon.

Szakmai szempontból nem volt könnyű ez a bajnoki év, ugyanis szezon közben edzőváltás történt és a játékosállományban is történtek változások. Minderről a szakmai igazgató, Bencze Tamás beszélt a ZTE KK honlapján:

Az alapszakasz végén a tabellára pillantva és a végeredménnyel elégedett vagyok, hiszen kissé hányattatott bajnokságon jutottunk túl

- kezdte ezzel értékelését Bencze Tamás.

Új csapatot kellett építeni, új edzővel. A szezon elején elszenvedett pár vereség után olyan nyomás alá került az edző és a csapat is, hogy változtatnunk kellett. Voltak, akik úgy vélekedtek, hogy túl későn léptük ezt meg, de ezzel sem akkor, sem pedig most nem értek egyet. Láttuk ugyanis a hibákat, ahol kellett, szakmailag változtattunk. Mindig volt egy-egy felfelé ívelő szakaszunk, amikor úgy tűnt, hogy végre sínre került minden, utána jött megint egy hullámvölgy. Januárban váltak el útjaink Lubomir Ruzicka edzővel és a játékoskeretben is történtek változások. Érkezett Matthias Zollner, akinek első pár meccsén ugyan érezni lehetett már, hogy milyen új szisztémát képzel el, de akkor még nem voltunk annyira sikeresek. Szerencsére gyorsan összeállt minden és következett az az ötmeccses sikeres széria, ami mindent megváltoztatott. Szinte extázisban játszott a csapat, öröm volt nézni.

Bencze Tamás hozzátette, hogy a nagy menetelés és a DEAC elleni negyeddöntő sokat kivett a fiúkból, utóbbit maguknak tették nehézzé. Az elődöntőben és a bronzmérkőzésen már nem tudta ugyanazt a teljesítményt hozni a csapat, mint azt tette korábban.

A ZTE KK már a jövő csapatát építi. Ezzel kapcsolatban Török Róbert ügyvezető adott tájékoztatást:

Tóth Ádám, Szalay Domonkos, Gyimes Áron, Csátaljay Péter és Keller Iván is tagja lesz a következő szezonban a csapatnak. Hozzájuk csatlakozik Sitku Márton Sopronból, valamint Székesfehérvárról Takács Milán és Takács Martin

- jelentette be Török Róbert.

A külföldi játékosokkal kapcsolatban a szakmai vezetés dönt.

A ZTE KK az idényre négy légióssal tervez, akiket Matthias Zollner vezetőedzővel választanak ki.

A célkitűzésről Török Róbert és Bencze Tamás is úgy fogalmazott: az elsődleges cél ismét a legjobb nyolc közé kerülés kiharcolása lesz, és semmivel sem számíthatunk könnyebb szezonra, mint volt az előző.

Szöveg: Jóna István 

Fotó: ZTE KK