2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Erős nemzetközi mezőnyben versenyzett Mátéffy Gábor

Erős nemzetközi mezőnyben versenyzett Mátéffy Gábor

2023. december 22., 09:35
300.000 eurós (mintegy 100 millió forintos) összdíjazással a koszovói Pristinában rendezték meg az első Open Európa-bajnokságot a cselgáncsozóknak.

A tornán a szervező választotta ki azt a két súlycsoportot, amelyben küzdelmeket rendeztek, így a női 57 és a férfi 73 kilogrammos súlycsoportban harcolhattak az érmekért és a pénzdíjakért a kontinens legjobbjai.

27 ország 42 judósa indult harcba, köztük két magyar fiatal versenyzővel. A férfi 73 kg-ban a 19 éves felnőtt országos bajnoki bronzérmes, junior B Magyar bajnok, zalaegerszegi Mátéffy Gábor (Zalaegerszegi JSE) szép győzelemmel kezdett, macedón ellenfelét 2 wazari értékű dobással, így végül ipponnal múlta felül, a második körben, a 8 közé jutásért, azonban már nem bírt a felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes bolgár Mark Hrisztovval, de alaposan megizzasztotta ellenfelét. Az első éves junior versenyzőnknek már a részvétel is hatalmas megtiszteltetés és eredmény volt. Az, hogy ebben a giga erős mezőnyben mérkőzést tudott nyerni, hatalmas eredménynek számít.

Szöveg: Jóna István
Fotók: Zalaegerszegi Judo SE