2024.10.18., péntek - Lukács napja
facebook
Keresés
Elkezdődött a 35. Teke Csapat Világkupa verseny Zalaegerszegen

Elkezdődött a 35. Teke Csapat Világkupa verseny Zalaegerszegen

2024. október 16., 10:45
Mint korábban beszámoltunk róla, idén Zalaegerszeg a házigazdája a klubok 35. teke világkupa versenyének. A zalaegerszegi Ifjúsági Sportcentrumban kedden kezdődtek a küzdelmek, és szombaton már bajnokokat hirdetnek a férfi és női együttesek közül.

A 35. teke világkupára tizenöt ország 28 bajnokcsapata érkezett Zalaegerszegre. Csütörtökig az előselejtezőket rendezik, pénteken az elődöntők, szombaton pedig a döntők következnek. A tekecsarnokban a kicsi hely miatt nem engednek be nézőket, viszont a pénteki és szombati mérkőzéseket már megtekinthetik a szurkolók.

Kedden este a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tartották a torna hivatalos megnyitóját. A játékvezetők mellett a résztvevő csapatok is felvonultak az ünnepségen. A köszöntők sorát Gecse Péter, a város alpolgármestere nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy a 2013-as sikeres világbajnokság után újabb jelentős versenynek lehet a házigazdája Zalaegerszeg. A rendezvényen Pintyőke Marcell, a nemzetközi és hazai sportági szövetség elnöke mondta el gondolatait, majd Berkó Lajos, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke szólt a csapatokhoz és vezetőkhöz. Mindketten kiemelték, hogy a versennyel reményeik szerint tovább népszerűsíthetik a tekesportot és az egészséges életmódot. Az ünnepélyen felvonták a Nemzetközi Teke Szövetség hivatalos zászlóját, majd a szervezet és a magyar himnusz után esküt tettek a játékosok és a játékvezetők is.

A világkupa trófeáit a két címvédő csapat képviseletében a nőknél a horvát KK Mlaka, a férfiaknál pedig az olasz KK Neumarkt játékosai, akik történetesen magyarok, Nemes Irén és Kiss Tamás mutatták be a jelenlévőknek.

Az eseményt táncos produkciójukkal színesítették a zalaegerszegi Press Dance Táncsport Egyesület táncosai. Zárásként Bátor Gábor, a Magyar Teke Szövetség főtitkára nyitotta meg a szombatig tartó nemzetközi sportrendezvényt.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek