2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
Elindult a cyclocross versenyszezon

Elindult a cyclocross versenyszezon

2023. október 19., 10:17
A Cyclocross Challenge sorozat első kerékpár versenyét Budapesten, a Kamaraerdő pályáin rendezték. Nevezőkből nem volt hiány, hiszen már mindenki nagyon várta a hazai versenyek indulását.

A zalaegerszegi GreenZone ZKSE kerékpárosai rajthoz álltak, többek között az Elite férfi kategóriában is, ahol Endrédi Máté élete első Elite versenyén egyből a 2. helyet tudta megszerezni. Bruchner Regina esélyeshez méltón versenyezve nyert az U19-es korosztály futamában. 

Eredmények:

Elite férfi verseny: Endrédi Máté 2. hely, Fekete Ágoston 10. hely

Master 2 férfi kategória:  Horváth Szabolcs 4. hely, Dervalics Gábor 7. hely, Káldi Tamás 11. hely, Czenki Tamás 12. hely

Az U9 fiú korosztályban Káldi Zalán szerzett bronzérmet, míg az Elit női kategóriában Chovanyecz Emese szerzett bronzérmet.

A héten tovább folytatódott a versenyszezon. Bruchner Regina és Endrédi Máté részt vett a 2023-as UCI Cyclocross edzőtáborban, a svájci Aigleben, majd ezt követően egy nemzetközi cross versenyen.

Az Omnium Romand cyclocross-sorozat első versenye a két versenyzőnek kiváló alkalmat adott, hogy az edzőtáborban tanultakat kipróbálják a fiatalok. A lányoknál és a fiúknál is nagyjából 10 nemzet versenyzői álltak rajthoz, közel 40 indulóval. Bruchner Regina és Endrédi Máté  fantasztikus, érett versenyzéssel mindketten dobogós helyen végeztek. Regina a nők versenyében ezüstérmet, míg Máté a fiúknál bronzérmet szerzett.

Szöveg: Jóna István

Fotó: GreenZone ZKSE/Facebook