2024.09.19., csütörtök - Vilhelmina napja
facebook
Keresés
Delano Spencer a ZTE KK új külföldi játékosa

Delano Spencer a ZTE KK új külföldi játékosa

2023. június 23., 09:20
Újabb játékossal bővült a Zalakerámia ZTE KK kerete a következő szezonra, ugyanis elfogadta a klub ajánlatát az amerikai Delano Demetrius Spencer. Az új légiós 1994. szeptember 7-én született, 192 cm magas, és hátvédként számít rá a ZTE KK.

Amerikában a Tennessee State Tigers csapatában játszott, majd 2018-ban kezdte el profi karrierjét. Előbb a georgiai csapatnál, majd brazil csapatnál játszott.

A 2020-2021-es szezonban a szlovák Spisski Ryteri együtteséhez került és csapatával kupát és bajnokságot is nyert. A következő szezont Ukrajnában kezdte, de a cseh bajnokságban fejezte be, a 2022-2023-as pontvadászatot pedig a lengyel Sokol Lancut együttesénél töltötte. Delano Spencer 14 pontot, 3.8 lepattanót és 2.1 gólpasszt átlagolt a lengyel élvonalban.

A ZTE KK hivatalos honlapjának és szurkolóinknak az alábbiak szerint mutatkozott be Delano Spencer.

Hat éve játszom hivatásszerűen a kosárlabdát, az elmúlt szezont Lengyelországban töltöttem. A profi kosárlabdának köszönhetően nyolc különböző országban és három kontinensen játszhattam pályafutásom során, Szlovákiában kupát és bajnokságot is nyertem 2021-ben.  A következő bajnoki idényre mindenképpen az lesz a célom a Zalakerámia-ZTE KK csapatával, hogy minél több mérkőzésen nyerjünk és harcoljunk a bajnoki címért. Biztos vagyok benne, hogy a vezetőség és a szurkolók is mindent megtesznek majd, hogy segítsenek nekünk minél jobb eredményt elérni a szezonban.

Fotó: Delano Spencer/Twitter

# Kapcsolódó cikkek