2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Danicser Anita masters Európa-bajnok lett súlyemelésben

Danicser Anita masters Európa-bajnok lett súlyemelésben

2024. július 21., 09:20
Június második felében Norvégiában, Haugesund városában rendezték a masters súlyemelő Európa-bajnokságot, melyen a Zalaegerszegi Súlyemelő Klub versenyzője, Danicser Anita is elindult.

A norvég éghajlat eltér a magyartól, így nem kellett a kánikulával foglalkozni, nem jelentett nehezítést. Danicser Anita a W45-ös korcsoportban a +87 kg-os súlycsoportban versenyzett és szakításban 52 kg-ot, lökésben 60 kg-ot teljesítve, 112 kg-os összetett eredménnyel masters Európa-bajnoki címet szerzett.

Danicser Anita számára az év első fele jól sikerült, hiszen erőemelésben idén az XPC amerikai szövetségnél  is szerzett Európa-bajnoki címet, ami mellé most súlyemelésben is nyert egyet. A nehézségek ellenére, ami a felkészülését érintette, nagyon sok tapasztalatot szerzett a norvégiai versenyen – értékelt a versenyt követően. Hozzátette, a nem kis költséggel járó versenyre a munkahelyi főnöke is támogatta.

Anita a terveiről elmondta, a fókuszban az erőemelés lesz és készül a Szlovákiában rendezendő GPS világbajnokságra, valamint a hagyományos siófoki Scitech Nutrition versenyre. Súlyemelésben pedig a hazai versenyek mellett szeretne eljutni jövőre az Albániában rendezendő Európa-bajnokságra.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Danicser Anita 

# Kapcsolódó galériák