2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
Csehországban versenyeztek a Green Zone ZKSE versenyzői

Csehországban versenyeztek a Green Zone ZKSE versenyzői

2024. május 13., 11:50
Május első hétvégéjén a Green Zone ZKSE csapatának egy része a csehországi Město Touškov-ban versenyzett a Český pohár horských kol - Cross Country sorozat első állomásán.

Három fiatal zalaegerszegi versenyző is rajthoz állt, hogy tapasztalatot gyűjtsön egy erős nemzetközi mezőnyben. A szombati napon 2 hölgyért szurkolhattunk az U19 és az U17 kategóriákban. Bruchner Regina  már sokszor versenyzett ezen a pályán, mely az egyik kedvence a csehországi helyszínek közül, így bizakodva várta a futamot. Már a rajtkörben látszott, hogy jól halad a bringa és végre meglehet a hőn áhított siker egy cseh versenyen is. Regina pedig nem is bízta a véletlenre, már a rajtkörben az élre állt és igen komoly tempót diktálva vezette a futamot, és előnyét tovább növelve magabiztosan első helyen szelte át a célvonalat.

Ugyanezen futamban Ádám Gabriella az U17-es hölgyek versenyében küzdött, ahol is elsődleges célja az volt, hogy a friss korosztályváltást követően belerázódjon a nemzetközi mezőnybe is. A szombati napon ez most a 38. helyre volt elég, viszont sikerült értékes tapasztalatokat szerezni.

Vasárnap a fiatalabb versenyzőinkért szoríthattunk, akik közül Nagy Balazs, Békefi Ábel és Kanta-Csejtei Bence először álltak rajthoz külföldi versenyen, mindjárt egy közel 70 fős mezőnyben. A fiúk elsődleges célja természetesen az volt, hogy megtapasztalják milyen is egy ekkora mezőnyben versenyezni, valamint versenytapasztalatot és élményeket gyűjtsenek. Mindannyian sikeresen megugrották a kitűzött célt, és bár a fiatalabbak közé tartoztak a mezőnyben, sikerült mindannyiuknak körhátrány nélkül teljesíteniük a futamukat. Ábel az 56. helyet, Balázs az 57. helyet, Bence pedig az 59. helyet csípte el. Az U15-ös fiúk mezőnye pedig még az U13-as mezőnynél is népesebb volt a közel 90 indulóval, ahol Bruchner Máté révén volt érdekelt a ZKSE. Máté idei eredményei már eddig is nagyon jól alakultak, ami ezúttal sem maradt el a várakozástól, hiszen fantasztikusan jól küzdve kevesebb, mint 5 perccel lemaradva a győztes időtől a nagyszerű 37. helyen sikerült befutni, mely az első évesek közül a 14. helyet jelentette. Ez elég komoly eredmény és visszajelzés a jövőt és az eddigi munkát illetően. 

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István