2024.09.19., csütörtök - Vilhelmina napja
facebook
Keresés
Bicsák Bence a 16. helyen végzett Párizsban

Bicsák Bence a 16. helyen végzett Párizsban

2024. augusztus 01., 10:02
Egy nappal később, szerdán délelőtt, a női triatlonverseny után következett a férfi triatlonosok versenye. A halasztás oka a Szajna vízminőségének romlása volt.

Az olimpia férfi triatlonversenyében két magyar sportolónak szurkolhattunk, az egyikük a zalaegerszegi születésű, jelenleg pécsi színekben versenyző Bicsák Bence, aki hetedik volt a tokiói olimpián. A másik magyar a korábbi U23-as világbajnok Lehmann Csongor volt. 

Az 56 fős mezőny 1500 méteres úszással kezdett, majd következett a 40 km-es kerékpározás, ahol a magyar fiúk remek hajrával tartották a lépést az élmezőnnyel. A 10 km-es futásban minkét versenyző tudott faragni és így Bicsák a 16., míg Lehmann a 11. helyen zárta a versenyt. 

Bicsák Bence elégedettebben értékelt, mint mondta, az elmúlt két éve nagyon nehéz volt, ezért örül, hogy jó versenyt teljesített.

A Szajnában nagyon kemény volt úszni, de nagyon sokat készültem erre a részére a versenynek, mert én nem vagyok igazán jó úszó és ez folyóvízben extra hátrányt jelent a jobbakkal szemben. Szerintem jól is sikerült az úszás, ott voltunk az üldözőbolyban, a kerékpár alatt pedig fel is értünk, de a futásomon azért meglátszott, hogy az úszásra készültem nagyon és nem tudtam úgy kilazulni, ahogy szerettem volna

- nyilatkozta a verseny után az M4 Sport kamerája előtt. 

Bicsák Bence azt is elárulta, hogy a kerékpározás után a depóban nagyot hibázott, így rengeteg időt vesztett a futásra.

A második depót nagyon elrontottam, kiesett a cuccom a kosárból és vissza kellett raknom. Ennek ellenére megtettem mindent, amit tudtam. A 29. helyen kvalifikáltam és 16. lettem, ennek örülök

– jegyezte meg a 28 éves sportoló.

Szöveg: Jóna István

Fotó: triatlon.hu