2024.07.03., szerda - Kornél, Soma napja
facebook
Keresés
A Honvéd nyert a ZTE FC ellen az andráshidai felkészülési meccsen

A Honvéd nyert a ZTE FC ellen az andráshidai felkészülési meccsen

2024. június 30., 10:40
A hét elején kezdte a felkészülést a ZTE FC labdarúgócsapata, szombaton pedig már az első felkészülési mérkőzését játszotta Márton Gábor együttese. Az ellenfél a másodosztályú Budapest Honvéd volt.

A találkozót az andráshidai pályán rendezték, mivel a ZTE Aréna gyepszőnyegét kicserélték és az edzőpályákat is felújítják. A rekkenő hőségben rendezett mérkőzésen többen is bemutatkoztak az új játékosok közül. Gundel-Takács Bence, Bakti Balázs, Nyíri Vince, Csonka András és Marko Cubrilo pályára lépett a fővárosiak ellen. ZTE helyzettel kezdődött a találkozó, de a Honvéd szerzett vezetést. A 7. percben Lőrinczy a jobb oldalról ívelt be egy szabadrúgást, amelyből Keresztes Noel volt eredményes (0-1). A ZTE a félidő harmadán egyenlített, amikor Meshack birkózott a bal szélen Benczenleitnerrel, a nigériai légiós betudta adni a labdát, amire a Szegedből visszatérő Klausz Milán érkezett és fejelt Gyetván kapujába (1-1). 

A második félidőben mindkét szakvezető cserékkel frissített, Márton Gábor konkrétan sort cserélt. A vendégek játszottak veszélyesebben és a 79. percben újra vezetést szereztek: Polák ívelt Krajcsovicsnak, aki Németh mellett lőtt a hálóba (1-2). A hajrában még egyenlíthetett volna a ZTE, de a gólba tartó lövést Szabó mentette a vonalról, így maradt a 2-1-es fővárosi győzelem. 

ZTE FC-Budapest Honvéd 1-2 (1-1)

ZTE FC: Gundel-Takács – Bakti, Szendrei, Safronov, Medgyes S., Meshack, Boros, Németh D., Klausz, Sankovic, Sajbán M. 

2. félidő: Németh E. Csóka – Spoljaric, Csonka A., Kiss B., Mim, Deme, Várkonyi, Evangelou, Nyíri, Vogyicska: vezetőedző: Márton Gábor

Szöveg: Jóna István

Fotó: honvedfc.hu