2024.07.04., csütörtök - Ulrik napja
facebook
Keresés
18. KvártélyházNyár – Hair olvasópróba

18. KvártélyházNyár – Hair olvasópróba

2024. július 01., 15:25
Elkezdődött a kortárs művészeti fesztivál előadásaival a 18. KvártélyházNyár rendezvénysorozat. A szervezők a nézőket a szabadtéri műsorokra júniustól augusztusig várják. A társulat a Hair című musical bemutatójával is készül a szezonra.

A nagy múltú darabot a helyi társaság a Soproni Petőfi Színházzal közös produkcióként kelti életre. A stáb tagjai Békéscsabáról, Budapestről és Kolozsvárról csatlakoztak zalaegerszegi kollégáikhoz. A kultikus mű főszereplőjét, Bergert Bot Gábor alakítja.

Ami talán az én számomra ebben megmutatandó lesz, hogy hogyan próbálom én meggyőzni Claude-t, hogy próbálom terelgetni azt a csapatot, akik velem vannak, hogy próbálok talán valamiféle erkölcsi útmutatást adni a többieknek. Azon belül, ami azért megtartja ennek a darabnak a kultikus részét, hogy azért ez mégiscsak a hippi világban játszódik, tehát a nyelvezete meg a beszédstílusa az nem lesz annyira míves, de a tartalmi rész viszont nagyon mély

- nyilatkozta Bot Gábor színész.

A színpadi látványtervek és jelmezek a 60-as évek végi hangulatot idézik. A zenés színdarabot az eredeti alkotás mondanivalója és az Európában jelenleg dúló háború teszi aktualitássá.

Fontos arról beszélni a színháznak is, ez az egész előadás, ez a darab pont olyan, ami a békének, a szeretetnek, a szerelemnek, az együvé tartozásnak egy olyan erős mitikus megfogalmazása, – hiába nincs még százéves – egy olyan klasszikusa, amivel ezt meg lehet mutatni. És ha csak egy pillanatra is megáll valaki és belegondol abba, hogy mekkora szerencsénk van mondjuk itt, hogy nem visznek el fiatal embereket a frontra és, hogy milyen közel lehet az

- közölte Tompagábor Kornél rendező.

A Hair zalaegerszegi premierét augusztus 2-án a Kvártélyház Szabadtéri Színházában rendezik. A musicalre a Dísz téri jegyirodában, valamint interneten lehet jegyet vásárolni.

Szöveg: Kiss Alexandra

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

GsBrgKHZO8c
# Kapcsolódó galériák