2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
A Dózsa Iskolában járt a Gyerehokizni Roadshow

A Dózsa Iskolában járt a Gyerehokizni Roadshow

2024. október 20., 08:49
A Magyar Jégkorong Szövetség sportágat népszerűsítő országjáró programja, a „Gyerehokizni Roadshow”, a tavalyi sikeres rendezvény után ismét Zalaegerszegre érkezett. A sportágat ezúttal a zalaegerszegi Dózsa György Általános Iskola tanulóinak és a Kiss Utcai Óvoda nagycsoportosainak mutatták be az Egerszegi Titánok csapatának közreműködésével.

A Dózsa Iskola tornatermében több mint háromszáz fiatal vett részt a jégkorongot népszerűsítő programon. Jelen volt Kovács Zoltán, a rendezvény ötletgazdája, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség Hírességek Csarnokának tagja.

A rendezvény elején az Egerszegi Titánok legkisebb játékosai teljes felszerelésben vonultak a kíváncsi közönség elé. A klub mezét, védőfelszereléseit és ütőit is elhozták az iskolába, amelyeket az érdeklődők felpróbálhattak, így egy pillanatra jégkorongozónak érezhették magukat.

A legnagyobb tapsot Csúszka, a magyar válogatott kabalaállata kapta, aki a "Süss fel nap" című dalra érkezett a csarnokba, és egyből elvarázsolta a gyerekeket.

A résztvevők füzeteket vihettek haza, az ovisok pedig pólót kaptak.

A remek hangulatú esemény célja nem volt más, mint bemutatni Zalaegerszeg talán legdinamikusabban fejlődő sportágát, a jégkorongot. A zalaegerszegi klub reményei szerint a programmal kedvet csináltak a gyerekeknek, hogy ellátogassanak a Jégcsarnokba, és kipróbálják ezt a sportágat.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Egerszegi Titánok

# Kapcsolódó galériák