Zalaiak is részt vettek a Magyarország étele szakácsverseny döntőjén
„Csak tiszta forrásból!” - ez volt az esemény jelmondata. Csupán kiváló minőségű, friss és tiszta alapanyagokat lehetett felhasználni. A kritériumok között szerepelt még, hogy az innovatív, de közismert ételek legfeljebb négy összetevőből álljanak, és könnyen elkészíthetőek legyenek a legtöbb átlagos konyhában, akár nagy mennyiségben is. Az ételeknek meg kellett felelniük a magyar piaci elvárásoknak, és fontos volt, hogy hagyományos, regionális magyar alapanyagokat tartalmazzanak.
A döntőbe a februári elődöntőben induló 20 csapatból 12 jutott tovább.
A szakmai zsűriben két kiváló zalai mesterszakács is helyet foglalt: Németh Tamás, a Füstbenjáró, a Full Gas Étterem (Balatonboglár) séfje, valamint Borda Attila, a Spirit Hotel (Sárvár) séfje. Barcza Zoltán, a 13 Séf tagja, Ligetfalva polgármestere másodmagával jutott a döntőbe. A versenyen bronz minősítést értek el.
Az első helyezést a nyírbátori Kakukk X Bila csapat nyerte el az „Erdőről Mezőre” nevű ételkompozícióval. A második helyet a fülöpszállási Vidám Borgőzös Harcsa Kuttyogatók csapata szerezte meg a „Halász Rapszódia” ételsorral, míg harmadikként a budapesti Kondérbetyárok csapata zárt a „Malac Mennyország” ételkompozícióval.
Fotók: Balogh Ferenc