
Disznóságok Felsőrajkon – megtartották a termelői vásárt és a disznótort
Az egykori vár helyén 12 éve tartanak termelői vásárokat. A mostanit a farsang jegyében szervezték.
Minden alkalommal tematikusan készülünk valamivel. Nyilván az adott időszaknak megfelelően. Így farsang alkalmából fánkkal készültünk
– mondta Bakonyi Anita vásárszervező.
A termelői vásár mellett az udvar másik pajtája alatt is nagy volt a mozgolódás. Itt különféle disznóságok sültek, főttek a kondérokban.
Egy 200 kilós sertést vágtunk le. Ebből készült 150 liter húsos káposzta, sült hús, kolbász és hurka, dinsztelt káposzta. Előző nap készítettünk 270 tányér kocsonyát és töltött káposztát is
– részletezte a bőséges menüsort László Tímea főszakács.
A hízó beszerzéséről ebben az évben Vigh László gondoskodott. A térség országgyűlési képviselője fontosnak tartja a személyes találkozásokat, ezért hívja vendégeit évről évre Felsőrajkra.
Ez arról szól, hogy megtiszteljük őket: amikor segítenek, akkor is találkozunk, de azon kívül is jó lenne néha összefutni és két szót váltani. Ilyenkor mintegy 200-300 vendég, valamint a helyiek érkeznek, így őket is vendégül látjuk
– árulta el a térség országgyűlési képviselője.
A rendezvényt kulturális program színesítette, melyből Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója is kivette részét.
Szöveg: Mezei Orsolya
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg