Nem jön ki a pörköltszaft a műanyag dobozból? Van rá megoldás
Néhányan külön edényt használnak a paradicsomos ételeknek, de létezik egy eljárás, amivel megszabadulhatunk a makacs narancssárga foltoktól – állítja az IFL Science nyomán a HáziPatika.
Így szabadulhatunk meg az elszíneződéstől
A paradicsom élénkpiros színezéket, likopint tartalmaz, amely – számos jótékony tulajdonsága mellett – víztaszító is. Az élelmiszertároló edények legtöbbje szintén víztaszító és porózus, ami ideális kombináció arra, hogy a likopin megmaradjon rajtuk, és gyakorlatilag soha többé ne tudjanak elválni egymástól.
A legegyszerűbb megoldás, ha megelőzzük a problémát: például üvegedényt használunk műanyag doboz helyett!
Ám ha ragaszkodunk a műanyaghoz, a legjobb, ha nem hagyjuk, hogy a probléma tovább súlyosbodjon, és azonnal használat után megkenjük egy kis növényi olajjal a dobozt, majd elmossuk. Ha ez sem segít, akkor súrolja át a foltot egy kis szódabikarbónával, majd mossa el az edényt.
Fotó: Illusztráció/Freepik