Helyezze ezt a kenyér mellé, és nem fog megpenészedni, sem kiszáradni: olyan friss marad majd, mint mikor megvette!
Zöldség-módszer
A kenyér szinte minden háztartásban alapélelmiszernek számít, így sokan el sem tudják nélküle képzelni az életüket, nem véletlenül. Sokoldalú felhasználása miatt mindig jó, ha kéznél van, hiszen elengedhetetlen egy-egy kiadós reggelihez, de levesek mellé is szívesen fogyasztjuk. A gond csak az, hogy bármilyen kenyérről is van szó, hamar kiszáradhat és megpenészedhet, ha nem tároljuk megfelelően.
Ha nem szeretné, hogy a kenyér hamar a kukában landoljon azért, mert teljesen kiszáradt, vagy épp felütötte rajta a penész a fejét, akkor mindenképp próbálja ki ezt a módszert, amihez csupán egy zöldségre lesz szüksége - írja a FemCafé.
A kenyértartók, a fóliák vagy épp a zacskók nem a legmegfelelőbbek a kenyér tárolására és frissentartására, de szerencsére van egy eljárás, amellyel megakadályozhatjuk, hogy a pékáru túl gyorsan, túl hamar kiszáradjon. Csupán annyi a teendő, hogy egy szál zellert teszünk a kenyér mellé, amitől akár 1-2 hétig is eláll majd a pékáru. Ami pedig a legjobb, hogy a zeller nem változtatja meg a kenyér ízét vagy állagát, sokan azonban még mindig arra esküsznek, hogy a hűtőben tárolt kenyér is éppoly sokáig friss marad, mint a zelleres módszerrel.
Fotó: Illusztráció/Freepik