3 házi szer, ami megakadályozza a hűtő jegesedését
A hűtőszekrény jegesedésére érdemes odafigyelni, mert ez a hűtőszekrények teljesítményét is befolyásolja. Nem árt félévente egyszer leolvasztani, amivel nemcsak energiát lehet spórolni, hanem a hűtőben lévő termékeknek is több hely jut. A Femina összegyűjtött néhány módszert, amivel megakadályozható, hogy a leolvasztás után rövid időn belül újabb jégréteg keletkezzen benne.
A hűtőszekrény jegesedése
A házi praktikák között létezik több, amelyek a tisztítás területén már bizonyítottak, és a hűtőszekrény jegesedésének problémáját is meg lehet oldani velük. Ezeket könnyű beszerezni, és filléres megoldást jelentenek a hűtőszekrény esetében.
A hűtőszekrény jegesedését alapvetően a kinyitáskor beáramló meleg levegő okozza, amely a gép belsejében nedves páraként csapódik le, és idővel jégréteget képez benne.
Leolvasztás gyorsítása:
Meleg vizes tál használata: Helyezzen egy tál forró vizet a jegesedett területre. A gőz gyorsítja a jég olvadását.
Hajszárító alkalmazása: Alacsony fokozaton használva a hajszárítóval is felgyorsítható a folyamat. Ügyeljen arra, hogy ne érje víz az elektromos eszközt, és ne melegítse túl a hűtő falát.
Miután eltávolította a jeget, törölje teljesen szárazra a hűtő belső terét, mielőtt alkalmazná a következő megelőző módszereket.
A szódabikarbóna
Egy nedves ruhára szórjon 2 evőkanál szódabikarbónát, majd törölje át vele a fagyasztó falát.
Előnyei: A szódabikarbóna csökkenti a nedvesség felhalmozódását és semlegesíti a kellemetlen szagokat.
Figyelmeztetés: A gumi tömítőrészeket kerülje, mert a szódabikarbóna károsíthatja azokat.
Étolaj
Cseppentsen néhány csepp étolajat egy nedves ruhára, és törölje át vele a hűtő belsejét.
Előnyei: Az olaj réteget képez a felületen, amely megakadályozza a jegesedést.
Glicerin
A glicerinből vigyen fel egy vékony réteget a fagyasztó falára.
Előnyei: Alacsony fagyáspontjának köszönhetően lassítja a jégképződést, és megkönnyíti a későbbi jégtelenítést.
Fotó: illusztráció/Freepik