2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Tagokat toboroz a Zala Megyei Népművészeti Egyesület

Tagokat toboroz a Zala Megyei Népművészeti Egyesület

2024. július 18., 12:50
A Zala Megyei Népművészeti Egyesület és ifjúsági tagozat várja a jelentkezőket.

A 42 éves múltra visszatekintő alkotóközösség fennállása óta először hirdet ilyen lehetőséget. A jelentkezés feltételekhez nem kötött: az elnökség tenni vágyó, lelkes csatlakozókra számít. A zalai alkotókat tömörítő egyesület kezdettől fogva szinte minden népművészeti szakágat képvisel. Büszkék arra, hogy tagságukat egyénenként és közösségként is képesek fejleszteni, szakmai programjaikkal üde színfoltjai a város kulturális életének. Fontos törekvésük, hogy a hagyományokat őrizzék, s átadják.

Devecz Zsuzsanna egyesületi elnök elmondta:

A Zala Megyei Népművészeti Egyesület 42 éves, tehát most vagyunk az első maratoni futásunknak a végén, ha eljön az év vége, de még nagyon sok maratont tervezünk. Épp ezért nagyon fontos, hogy mindig legyenek új tagjaink, mindig bővüljön a tagságunk. Ez volt Skrabut Évának is az egyik célja természetesen, 40 éven keresztül, s az ő munkásságának köszönhetően ma 246 tagja van az egyesületnek. Azt azért tudni kell, hogy a népművészet nem tömegsport, tehát nem tízesével, húszasával esnek be hozzánk az emberek, hogy szeretnének csatlakozni.

Rátkai Panna 14 éves, kisgyerekkora óta hímez. Most szeretne csatlakozni az egyesület ifjúsági tagozatához, hogy hobbiját magasabb szinten űzhesse. Mint mondta, eddig mindig csak kendőt, szalvétát és egyéb munkákat készített. Most épp egy vállkendőn dolgozik, amit augusztusban a Mesterségek ünnepére hímez, és ott fogja hordani kenyérszenteléskor.

Panna divattervezőnek készül, szeptemberben kezdi ezirányú tanulmányait. Aki hozzá hasonlóan kedvet érez ahhoz, hogy az alkotásban teljesedjen ki, és szeretne egy együttműködő közösséghez tartozni, az keresse az egyesületet. Mindezt személyesen rendezvényeiken vagy a közösségi oldalon megadott elérhetőségeken teheti meg.

Szöveg: Szigeti Éva

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

dR6CAfY4Z88