2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
Pénteken: HAIR Zalaegerszegen

Pénteken: HAIR Zalaegerszegen

2024. augusztus 01., 16:00
A Kvártélyház a világhírű musicalt a soproni Petőfi Színházzal koprodukcióban vitte színre.

Az előadást Tompagábor Kornél rendezte, megvalósításán közel százan dolgoztak. A szereplők között helyi és soproni színészek mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival is találkozhatnak a nézők. Noha a kultikussá vált történet 1967-ben debütált New Yorkban, ma is mindenkinek ismerősen csengnek a szabadságról, a békevágyról és az egymás elfogadásáról szóló dalok. A rendező régi vágya volt a Hair kvártélyházi adaptációja. Most sikerült ennek feltételeit megteremteni –  ám a darab üzenetét a világpolitika is aktuálissá teszi. Tompagábor Kornél a zalaegerszegi Médiacentrumnak elmondta: jelenleg a történelmi helyzet is olyan, hogy érdemes ezt a darabot játszani. Másrészt – emelte ki – most tartunk ott, hogy ezt a darabot bemutassuk, és ez a koprodukció a Petőfi Színházzal erre predesztinálta ezt a történetet, hogy létrejöjjön a Hair. A rendező hangsúlyozta: régóta szerette volna a musicalt színpadra állítani, ennek megvalósításában Máriás Zsolt zenei vezető és mindenki más is jó partnernek bizonyult.

A háború és a rendszer ellen lázadó főszereplőt, Bergert Bot Gábor alakítja. A Hevesi Sándor Színház művésze pályafutása során nem először találkozik a rockmusicallel.  

Bot Gábor színművész 2006-ban már szerepelt a darabban, akkor Hud-ot alakította. Mint mondta: érdekes számára és teljesen más ilyen szemszögből nézni a darabot, mint akkor.

Nagyon jó, nagyon szeretem, nagyon pörgős, tele vagyunk jobbnál jóbb dalokkal, jó táncosok, jó kollégák, nagyon hálás feladat – hangsúlyozta a főszereplő.

A lendületes produkció koreográfiáiért Kósa Ruben felel – aki maga is aktív szereplője az előadásnak. A Zalai Táncegyüttes művészeti vezetője a jól ismert filmes mozdulatsoroktól elrugaszkodva változatos elemekkel alkotott újat.

Kósa Ruben kiemelte: többféle tánc-műfaj elemeit is felhasználta a koreográfia elkészítése során, a stepptől elkezdve a hipp-hoppon keresztül – valamint természetesen a néptáncból eredő figurák is megtalálhatók benne. Úgy véli, ezzel egy nagyon izgalmas, a zenéknek az energiájához méltó koreográfiát tudott megvalósítani.

A zalaegerszegi előadásokra hetekkel ezelőtt elfogytak a jegyek. Aki szeretné megtekinteni, az évad során a soproni Petőfi Színházban, vagy jövő nyáron a Kvártélyházban teheti meg.

Szöveg: Szigeti Éva

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

L1-F5aO9Hzs
# Kapcsolódó galériák