2024.10.05., szombat - Aurél napja
facebook
Keresés
Múzeumpedagógiai évnyitót tartottak Zalaegerszegen

Múzeumpedagógiai évnyitót tartottak Zalaegerszegen

2024. október 03., 17:45
Bemutató a programkínálatról.

Az eseményen a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, valamint az Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum mutatta be a pedagógusoknak a 2024/25-ös tanévre tervezett programkínálatot és újdonságokat. Az öt intézmény képviselői gyakorló óvodapedagógusokat és tanárokat vártak a rendezvényre. Céljuk az volt, hogy a meglévő együttműködéseket erősítsék, és újakat alakítsanak ki annak érdelében, hogy a múzeum és az oktatási intézmények a jövőben is segítsék egymás munkáját.

Havasi Bálint, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója elmondta: szándékuk, hogy az évről-évre megújuló múzeumpedagógiai programokról tájékoztassák a közoktatási intézményeket. Hozzátette: a cél, hogy a zalaegerszegi és Zalaegerszeg környéki, megyei gyerekek minél többször jöjjenek a múzeumba, ismerjék meg a pedagógusok a múzeumok kínálatát, mozduljanak ki az óvoda és az iskola falai közül, fedezzék fel a múzeumokat, fedezzék fel a kultúránkat és ezzel is segítsük a helyi identitás megőrzését, továbbadását.

A programon akadtak visszatérő résztvevők, és olyanok is, akik most ismerkednek a lehetőséggel.

Horváthné Ambrus Marianna, a Zalaegerszegi Belvárosi I., sz. Óvoda igazgatója kifejtette: kapcsolatuk a Göcseji Múzeummal már 15 évre nyúlik vissza, rendszeresen részt vesznek rendezvényeiken. Azért szoktak eljönni ezekre, hogy ismeretet kapjanak arról, hogy a következő nevelési évben milyen programokon és pályázatokon tudnak részt venni.

Kernyáné Németh Éva tanítónő a zalaegerszegi Médiacentrumot arról tájékoztatta: a múzeum és a múzeumi programok korábban is érdekelték, és most úgy gondolta, hogy kis tanítványait is el fogja hozni a múzeumba, hogy ők is minél többet ismerjenek meg a régmúltunkból.  

A programismertetőt követően a rendezvény teadélutánnal és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Szöveg: Szigeti Éva

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

HCsPZ0J4Yo4
# Kapcsolódó galériák