2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
Ma mutatja be a Páratlan párost a Hevesi Sándor Színház

Ma mutatja be a Páratlan párost a Hevesi Sándor Színház

2024. szeptember 27., 10:10
Ray Cooney vígjátéka az évad első premierje Zalaegerszegen.

A fergeteges komédia hőse egy szerelmes taxisofőr, aki egy nem várt fordulat következtében őrületes kalandokba keveredik. Ray Cooney világszerte kedvelt szerzőnek számít, a zalaegerszegi teátrum is számos darabját játszotta már. Az előadás rendezője - aki egy kisebb szerepben is feltűnik - Besenczi Árpád. Úgy véli, ezek olyan közönségbarát darabok, amiket játszani is könnyű. A Jászai-díjas színművész a zalaegerszegi Médiacentrumnak elmondta: Ray Cooney darabjai olyanok, melyekben színész és néző egyaránt jól érzi magát.  Hétköznapi dolgokról szólnak, és mindegyikben hangsúlyos a humor. A történet főszereplője Mihály Péter, aki az utóbbi években főként drámai karaktereket formált meg. Most azonban John Smith taxisofőrt bőrébe bújik, akinek, mint mondta, a legjellemzőbb tulajdonsága, amit el tudnak róla mondani, az az, hogy semmi különös. Sem különös ismertetőjele nincs, sem különös jellemvonása nincs, egy igazi klasszikus, ha lehet ilyet mondani, átlagember. 

A teljesen átlagos ember élete azonban fenekestől felfordul, amikor hiba csúszik a számításába, és összekeverednek az addig gondosan elkülönített színterek és emberek. Kiss Ernő aktív részese a bonyodalmaknak. A Jászai-díjas színművész ezúttal egy mihaszna szomszédot alakít, aki főszereplő karakterét próbálja segíteni a darabban mindenféle hazugságokkal és csavarokkal. Kiss Ernő hozzátette: Ray Cooney darabjai pörgősek és viccesek, remélik, hogy ezúttal sem nyúlnak mellé, és a nézők élvezik majd, hogy megcsiklandozzák a talpukat. 

A további szerepekben Támadi Anitát, Dura Veronikát, Szakály Aurélt, Helvaci Ersan Davidot és Farkas Gergőt láthatjuk. A díszlet Mészáros Tibor munkája, a jelmezeket Szőke Julianna tervezte. A premier ma este hét órakor kezdődik.

Szöveg: Szigeti Éva 

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

m6Cz_JATmYE
# Kapcsolódó galériák