2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Közösségi Múzeum elismerő címben részesült a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága

Közösségi Múzeum elismerő címben részesült a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága

2024. május 23., 16:10
A Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ kezdeményezésére 2019-ben alapított elismerést azon muzeális intézményeknek ítélik oda, amelyek közösségi részvételi alapon működnek, a múzeumi alaptevékenységükkel összehangolt közösségépítő munkát folytatnak, bevonják munkájukba a helyi lakosságot, a civil szervezeteket, egyéb partnereket.

A Göcseji Múzeum közösségi régészeti projektje - Zala megye pálos monostorainak felkutatása - 2018 óta lelkes és elhivatott önkéntesek bevonásával zajlik. Az együttműködés eredményeképpen a múzeum olyan leletanyaggal gazdagodott, amely a közösség munkája nélkül nem kerülhetett volna be a gyűjteménybe. 

Az elismerő okleveleket dr. Szende László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Múzeumi Főosztályának főosztályvezetője és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum képviselői, dr. Sári Zsolt általános főigazgató-helyettes, dr. Bereczki Ibolya, ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettes és Nagy Magdolna, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ igazgatója adták át.

Fotók: Incze László (Néprajzi Múzeum)

# Kapcsolódó galériák