2024.10.18., péntek - Lukács napja
facebook
Keresés
Kiállítás nyílt a grafika szakkör alkotásaiból

Kiállítás nyílt a grafika szakkör alkotásaiból

2024. július 25., 15:31
Sikeresen működik a Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piac grafika szakköre, amely a "Kirándulás a grafika rejtelmeiben" címet kapta. A szakkörösök kéthetente találkoznak, hogy egy-egy technikával ismerkedjenek vagy valamilyen téma alapján alkossanak Gacsal Gábor művésztanár vezetésével. Munkáikból most kiállítás nyílt.

A tematikát úgy állították össze, hogy a részvevők számos technikát kipróbálhassanak. Gacsal Gábor a Dózsa György Általános Iskola földrajz-rajz szakos pedagógusa szabadidejében szervezte meg a generációkon átívelő programot.

Alsó tagozatos tanulóktól egészen a nyugdíjas korú felnőttekig látogatják a szakkörömet, ezért nem is lehetett egy sémára, tematikára építeni a képzést. Inkább érzésekre, technikákra helyeztem a hangsúlyt és az alkotást. Ennek során a részvevők elsajátítottak olyan technikákat, amelyekben a hétköznapokban még nem találkoztak

- mondta Gacsal Gábor szakkörvezető.

Az egyik legérdekesebb a kávéval festés volt, de a pasztell és a vonalrajzolás, valamit az ecsetkezelés is népszerű volt,- sorolta a csoport vezetője. Farkas Dorián kisikolás, ebben az évben csatlakozott, mert szeret rajzolni és ezeken a foglalkozásokon sok mindent kipróbálhat. A tárlaton büszkén mutatta be művét. A kiválasztott grafikákból, tizenöt alkotótól válogattak most össze képeket.

Sümeginé Horváth Anita a Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piac igazgatója portálunknak elmondta: 2023 szeptemberében indult a második turnusa a grafika szakkörnek. Nagyon sikeres volt, ugyanis kéthetente minden pénteken este teltház volt a foglalkozáson.

A kiállítás három hétig lesz ingyenesen látogatható. A program folytatását tervezik.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotó: Médiacentrum Zalaegerszeg

YVifsbSN8Ag