2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Kezdődik a KvártélyházNyár

Kezdődik a KvártélyházNyár

2024. június 19., 16:40
A kulturális programsorozat 18. évada a XI. ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivállal indul.

A ZAKO egy héten át várja esténként a nézőket különleges, országos szinten jegyzett előadásokkal. Idén is gazdag kínálattal készülnek a szervezők és közreműködők - az eddigieknek megfelelően - műfaji sokszínűség jellemzi majd a rendezvényt. A június 25-én kezdődő kortárs művészeti fesztiválon komolyzenei és életrajzi standup, beavató-színházi előadás és komédia egyaránt helyet kapott.   

Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház igazgatója kiemelte:

Itt lesz Bősze Ádám, Mucsi Zoltán, Trill Zsolt, Bakos-Kiss Gábor, de a nézők tanúi lehetnek egy színházi kísérletnek is az Antigonéval, lesz ugyanis egy felnőtt beavató előadás. Frank Sinatra-tól Csehovig jelennek meg szerzők és történetek azon a héten.

Az ország és régió színházi életének unikális jelensége ez a fesztivál: a zalaegerszegieknek így több, másutt nagy sikerrel futó produkció megtekintésére nyílik lehetősége. Közben elkezdik próbálni a tavaly bemutatott Ájlávjút, ami július 4-től lesz újra műsoron. A párkapcsolati viszonyrendszert kellő humorral ábrázoló musical-revü 5 alkalommal látható. Az idei évad újdonsága a Hair lesz. Az időtlen békevágyról szóló klasszikust Zalaegerszegen augusztus elsején mutatják be  - helyi kötődésű színművészek közreműködésével. Ebből kiveszi részét a Zalai Táncegyüttes is, melynek tagjai több éve aktív résztvevői az évadnak.

Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes művészeti vezetője elmondta:  

Idén a Hair lesz a közös produkció, amit közösen fogunk megalkotni, a koreográfiát Kósa-Kemes Laurával közösen készítjük, illetve 8 táncosunk fog szerepelni a darabban. Ezen kívül az utolsó műsorszámot a kvártélyházi évadban mi adjuk a Zalai Táncegyüttessel, illetve a Kós-Arttal a Kalotaszeg Zrt-t fogjuk bemutatni.

Jegyeket továbbra is a Dísz téri jegypénztárban lehet vásárolni, illetve a jegy.hu oldalon.

Szöveg: Szigeti Éva

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

Z5nWdlcim_0
# Kapcsolódó galériák