2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Jubiláltak a Tűtáncoltatók

Jubiláltak a Tűtáncoltatók

2024. május 27., 09:10
Tízéves fennállását ünnepli a zalaegerszegi Tűtáncoltatók Foltműhely. A kézműves egyesület ez alkalomból foglalkozásokkal és kiállítással várta a vendégeket a Göcseji Tudásközpontban.

A batikolást és a japán shibori technikát is elsajátíthatták a születésnapon résztvevők. A szervező foltműhely tagjai kitartó közösséget alkotnak, amit jól tükröz, hogy több mint hatvanan csatlakoztak hozzájuk az eseményen. 

Tíz éve alakult a csoportunk egy kezdő tanfolyamot követően. A foltvarróknál jellemző, hogy egy-két tanfolyam után, ha jól sikerül, akkor együtt maradnak. Voltunk már tizennyolcan, most tizenegyen vagyunk. Az Izsák Imre Általános Iskolában kaptunk helyet tíz évvel ezelőtt, de sajnos a COVID közbeszólt, és már nem mindig tudtunk menni az iskolába

- mondta portálunknak Takács Zoltánné, a foltműhely vezetője.

A tagok számára kulcsfontosságú változás volt a tudásközpont megnyitása. A Tűtáncoltatók itt olyan új otthonra leltek, ahol más hagyományőrzőkkel és kézművesekkel együtt fejleszthetik és adhatják tovább tudásukat. 

Egyre többen jönnek a szakköreinkre. Most meghirdettük a nyári táborainkat is. Négy tábort hirdettünk 5-12 éveseknek, és ami újdonság, hogy 12 év feletti gyermekeknek és felnőtteknek médiatábort hirdettünk, ahol elsajátíthatják, hogyan kell fotózni, posztolni, és szerkeszteni

- tájékoztatott Nikitscher Bernadette, a tudásközpont szakmai koordinátora.

A jubileum alkalmából a műhely tagjai összegyűjtötték az elmúlt tíz év legkiemelkedőbb alkotásait, melyekből a létesítmény emeletén kiállítás nyílt. A tárlatot június 7-ig nyitvatartási időben lehet megtekinteni.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotó: Médiacentrum Zalaegerszeg

AFporu4a_9c