2024.10.05., szombat - Aurél napja
facebook
Keresés
Gébárt 2024 – kiállítás nyílt az Ady-iskolában

Gébárt 2024 – kiállítás nyílt az Ady-iskolában

2024. október 03., 11:50
Kiállítás az Ady-iskolában.

A tárlat az évindító táborban készült alkotásokat szemlézi, melynek különlegessége, hogy a vizuális tagozatot kezdő és záró tanulók dolgoztak együtt egy hétig. A tehetséggondozó program az intézményben régi hagyomány, amit néhány éve élesztettek újra.

Tánczos György művésztanár elmondta:

A kilencvenes évek végén, a kétezres évek elején még megvolt ez a tábor, aztán jött egy nagyobb szünet. Később sikerült újra feléleszteni a hagyományt, és nagyon jó, mert gyakorlatilag a munkák is mutatják, hogy ez egy szintfelhozó tábor. A becsatlakozó kis gimnazistáinknak egy jó lehetőség, hogy akik eddig kevesebbet foglalkoztak bizonyos technikákkal, már mindjárt itt ezen az alapozó héten megismerkedjenek ezekkel.

Noha a program egyelőre nem bentlakásos, a fiatalok az együtt töltött idő során így is sokat tanulhattak egymástól. Idén a rossz időjárás nehezítette a betervezett program megvalósítását, ám a résztvevők ebből a helyzetből is kihozták a maximumot.

Woodhams Leah Safaria úgy véli, nagyon jó volt a társaságnak, mivel szűkösebb volt a hely, így mindenki találkozott mindenkivel. A tavalyi kintlétkor nagyon távol ültek egymástól, és most többet tudtak beszélgetni, a kicsik megmutatták, miket rajzoltak és festettek, nagyon aranyosak voltak, és nagyon tehetségesek.

Talabér Lucának  nagyon tetszett, hogy a mentorokkal együtt lehetett dolgozni. Mint mondta, nagyon szeret nagyobbakkal lenni, és hogy megmutathatja, amit tud. Örül, hogy volt egy ilyen lehetősége ezzel a táborral – tette hozzá.

A tábor alapkoncepciója a festészet volt, a diákok a diópáccal, a monokróm technikával és a színekkel egyaránt kísérletezhettek. Alkotónként 10-15 munka született, a kiállításra ezekből válogattak. A tárlatnyitót követően a legjobbakat könyvvel jutalmazták, amit Varga István, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ szakmai vezetője adott át. 

Szöveg: Szigeti Éva 

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

m7I9ra36DYo
# Kapcsolódó galériák