2024.09.08., vasárnap - Mária, Adrienn napja
facebook
Keresés
Díjazták a zalaegerszegi Bibrics Táncegyüttes szólistáit

Díjazták a zalaegerszegi Bibrics Táncegyüttes szólistáit

2024. május 28., 12:30
Hétvégén rendezték a szarvasi szólótáncverseny döntőjét.

2024. február 3. és április 27. között zajlottak a Gyermek Néptáncosok XVI. Országos Szólótánc Fesztiváljának regionális válogatói. A hét régióban több mint 700 gyermek mérettette meg a tudását. Május elején megszületett a zsűri döntése, miszerint a Bibrics Táncegyüttesből 3 szólista fiú (Tóth Szabolcs, Major Sámuel és Lipusz Bendegúz) a döntőbe jutott több vármegyei társukkal együtt.

A megmérettetést hétvégén tartották Szarvason. A szólistáknak két-két táncot kellett bemutatni, egyet a saját régiójukból, a másik pedig a kedvenc táncuk lehetett. A Nyugat-magyarországi régió területi selejtezőjéről bejutott táncosok közül a Bibricses fiúk kaptak díjat a héttagú szakmai zsűritől – tájékoztatta portálunkat Rácz Petra.

Mint fogalmazott, Országos Kisbokrétás címet érdemelt ki Tóth Szabolcs és Lipusz Bendegúz, aki már másodszor kapta meg ezt a díjat. Bendegúz emellett bekerült az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület azon delegációjába tartaléktagként, akik 2025-ben Magyarországot képviselik majd Osakában a Világkiállításon.

Felkészítőik Rácz Petra, valamint Lipusz András voltak.

Fotók: Majnik Zsolt

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek