Mustra Grill&Chill – Hat zalaegerszegi vendéglátóhelyen várják az érdeklődőket
A kezdeményezés jól illeszkedik a zalaegerszegi nagyrendezvények sorába és egyben növeli a város turisztikai vonzerejét.
Nagyra értékeli a város közössége és városvezetése, hogy az önkormányzati hagyományos programok mellett a helyi tehetséges, innovatív, konkrét elképzelésekkel rendelkező vendéglátósok és vállalkozók saját maguk által szervezett rendezvénnyel igyekszenek kiegészíteni a város fesztivál programjait
– mondta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.
Az első programsorozatot a helyi vállalkozók 2021-ben rendezték. Az évek során az őszi, és a tavaszi mustrák egyaránt sikeresek voltak.
Ennek a rendezvénynek az a lényege, hogy a benne szereplő vendéglátóhelyek együttesen is programot kínáljanak a közönségnek, akár egy-egy nap, akár egymás utáni napokon, és mindegyik egy kicsit mást kínál, és ez azért jó tapasztalat, mert ez a három nap arról szól, hogy különleges dolgok készülnek mind a hat helyszínen, amik esetleg az év többi napjain nem kóstolhatók
– erről már Papp Péter, az Alibi Pub&Pizza tulajdonosa beszélt.
A szakácsok fantáziája szerint magyar és tengeri halak, kolbászkarikák, vagy csirke és szarvasgerinc kerül a grillre, míg a csülökszeleteket lávakövön pirítják. Az étkek mellé hazai borokat, valamint magyar és nemzetközi söröket ajánlanak. A jó hangulatról zenekarok gondoskodnak. A Rákóczi utcában örökzöld slágerek is felcsendülnek.
Szöveg: Kolozsvári Ilona
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg