Márton-nap a tudásközpontban
Póréhagymás-mustáros libamájas, füstölt és zsírban eltett libacombos, illetve fügés libamájas pástétomot is próbálhattak az ínyencek. Emellett libazsíros kenyérrel készültek a szervezők. A különleges ízeket az a vendéglátóhely biztosította, akik hamarosan beköltöznek a tudásközpont épületébe.
A kézműves egyesület szintén egyedülálló tárgyakkal készült. Libás kerámia, szőttes és plüssállat egyaránt kapható volt. Az utóbbit a gyerekek és felnőttek, akár saját maguknak is elkészíthették.
Nikitscher Bernadette szakmai koordinátor portálunknak elmondta: minden ehhez hasonló népi szokásról megemlékeznek. Legközelebb Erzsébet-napon kenyérkóstolóval várnak mindenkit. Ezután mézfesztivált szerveznek, majd az adventi előkészületekre összpontosítanak.
Szöveg: Nagy Jenő
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg