Hamarosan avatják – modern tankonyhát nyitnak a Göcseji Tudásközpontban
Tankonyhát avatnak októberben, a Göcseji Tudásközpontban. A gyakorlóhely négy főzőállásban nyolc személy számára biztosít lehetőséget, hogy elkészíthessék a környék hagyományos ízeit. Mindezt szakemberektől - a korszerű technológiai megoldásoknak köszönhetően - napjaink igényei szerint sajátíthatják el.
Még dobozokban várják a felszerelések, a tányérok és poharak, hogy a helyükre kerüljenek. A fazekak még használatlanok, és a hűtők, sütők sincsenek bekapcsolva. A leendő tanulók és érdeklődők modern környezetben leshetik el a hagyományos göcseji finomságok elkészítésének csínját-bínját.
Az aszalógép mellett szuvidkád és pálinkakészítő gép is bővítik a lehetőségeket. A helyiség szerves része lesz az itt rendezett tematikus programoknak.
A nagyközönség először október 12-én, szombaton tekintheti meg és próbálhatja ki a tankonyhát. Akkor – egyebek mellett – az őszi szezonális gyümölcsök tartósítását mutatják meg az érdeklődőknek.
Szöveg: Nagy Jenő
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg
Nyi1O5DHy-Y
# Kapcsolódó galériák